Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 11 Wi-Fi Sorunu Yaşıyor! Xiaomi Yorum Siliyor!

Amiral gemisi modeli Xiaomi Mi 11 Wi-Fi sorunu ile gündeme geldi. İşin ilginci Xiaomi’nin sorun var diyenlerin yorumunu sildiği söyleniyor.

Çinli Xiaomi geçtiğimiz Aralık ayında karşımıza Mi 11 ile çıkmıştı. Çıktığında büyük sükse yapan Xiaomi Mi 11 Wi-Fi sorunu ile gündeme geldi. Bir telefonda sorun olabilir bunda sıkıntı yok. Güncelleme ile düzeltilir. Ancak bu olay Xiaomi’nin aldığı aksiyon ile garipleşiyor. Mi forumlarında Wi-Fi sorununu dile getirenlerin yorumlarının silindiği iddia ediliyor.

Yeni canavarına toz kondurmak istemeyen Xiaomi biz eminiz ki güncelleme ile bu sorunu çözecektir. Hem de kısa süre içerisinde. Ancak iddialar doğruysa, Xiaomi’nin WiFi sorununundan bahsedilen yorumları silmesi pek hoş karşılanmayacaktır. Mi 11 ailesini Ultra, Pro ve Lite modelleri ile genişleten Xiaomi, dünyanın en iyi mobil kamerası unvanını da eline almıştı.

Aktarılan bilgilere göre; WiFi sorunu Mi 11’de birden bire baş göstermeye başlamış. Kullanıcılar WiFi modülünün sebepsiz yere aniden çalışmayı durdurduğunu ve hiçbir ağa bağlanamadıklarını belirtiyor.

Sorunun neden ortaya çıktığına dair birkaç neden öne sürülüyor. Yaygın olarak kabul edilen bir görüş, anakart tasarımındaki ciddi kusurlardan kaynaklandığı yönünde. Bazıları bunun bir üretim hatası olduğuna inanırken, bazıları anakartın WiFi modülünü anakarta lehimlemiş olabilecek aşırı ısınma sorunundan etkilenmiş olabileceğini söylüyor.

Xiaomi Mi 11 Wi-Fi

Ancak teknoloji uzmanları, yonga setlerinin 300 dereceye yakın bir erime noktasına sahip yüksek sıcaklıkta bir kalay kullanılarak lehimlendiğini söyleyerek bu iddiaların doğru olmadığını söylüyor. CPU aşırı kullanım sırasında 100 dereceden fazla ısınırken, yanlış lehimlemeye neden olma olasılığı düşüktür.

Ayrıca, WiFi ve Bluetooth modülleri aynı yonga üzerine entegre edilmiştir ve bu nedenle bu yonga yakılırsa, yalnızca WiFi yerine hem WiFi hem de Bluetooth bağlantısını etkilemelidir. Bu nedenle, bu, Mi 11’in belirli bir grubunu etkileyen bir üretim sorunu olabilir ve gerçekten bir tasarım sorunu ise, Xiaomi’nin partiyi geri çağırması gerekebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu