Akıllı TelefonGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei ve Amerika geriliminde güncelleme hakkında önemli gelişme!

Amerika’da başkan Trump’ın ulusal acil durumu gerekçe göstererek yayınladığı kararname ile mobil dünyasında gündem bir anda Huawei ve Amerika arasındaki gerileme odaklandı. Kararnameye göre Amerikalı şirketler Huawei ile olan tüm ilişkilerini askıya alacaklar. Tabii bu noktada gözler Android işletim sisteminin lisans sağlayıcısı Google’a çevrildi. Google çok geçemeden Huawei’in lisansını iptal ettiğini bildirdi. Fakat Huawei, Google ve Android cephesinden gelen açıklamalar milyonlarca kullanıcının kafasını karıştırmaya yetti.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei ve Amerika gerilimi biraz yumuşadı mı?

Huawei-Amerika gerilimi bir sıcaklığını korumaya devam ederken, ABD Ticaret Bakanlığı’ndan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamaya göre lisans iptali 19 Ağustos tarihine kadar bekletilecek. Bu gelişme Huawei’nin işletim sistemi güncellemelerini Google’la birlikte mevcut telefonlar için onaylayabileceği anlamına geliyor.

Huawei’in bu süre zarfında nasıl bir güncelleme stratejisi izleyeceğini kestirmek güç, bunu bekleyip göreceğiz. Öte yandan kentinde 28-29 Haziran 2019’da Japonya’nın Osaka kentinde G20 Zirvesi gerçekleşecek. Bu zirvede ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in görüşme yapması bekleniyor. Görüşmenin ana başlıklarından biri kuşkusuz Huawei’ye karşı devreye sokulan yaptırımlar olacaktır.

Huawei’nin kaybı Apple, Oppo ve Samsung’un kazancı mı olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu