Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriiOSSamsungTeknoloji

Google Asistan iOS Güncellemesine Kavuştu

Dün başlayan I/O Google 2017 etkinliği kapsamında birçok yeni özellik tanıtıldı. Bunlardan birisi de merakla beklenen Google Asistan iOS güncellemesi nihayet geldi. Bu güncelleme ile birlikte Apple’ın da Siri’yi Android kullanıcılarına açmasını bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Zira Apple kendi içinde kapalı olan Siri’nin kullanımını asla üçüncü parti geliştiricilere vermeyecektir. Google ise bu konuda oldukça rahat. Google sesli asistanının geliştirilmesi için kullanıcılarla birlikte çalışıyor ve bu bağlamda da daha fazla kişiye ulaşmak istiyor.

Google Asistan iOS
Google Asistan iOS

Google Asistan iOS Güncellemesi Bize Ne Sunacak?

Aslında Google, sesli asistanının Android cihazlarda kullanıldığı gibi efektif kullanılmasına izin vermeyecek ama mesaj gönderme, mesajların okunması ya da Spotify‘da müzik dinleme ve ses açıp kapatma işlevlerini yerine getirecek. Google Asistan‘ın iOS platformunda özellikle Haritalar tarafında nasıl bir performans ortaya koyacağını oldukça mera ediyoruz. Zira burada en önemli hususlardan birisi de bu diye düşünüyoruz.

Google Apple ile olan rekabetini bambaşka bir noktaya taşındığını görüyoruz. Bakalım Apple bu hamleye nasıl cevap verecek ve Google Asistan iOS platformunda bizlere ne sunacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu