Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy A52 Android 11 ve 5G Desteğiyle Birlikte GeekBench Testlerinde

Piyasaya sürdüğü “A” serisi modeller ile orta segmente yön veren firmalardan biri olan Samsung, Galaxy A52 ile gündemde; üstelik 5G’li!

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, orta segment modeller ile doluşturduğu A serisini genişletmeye devam ediyor. Dur durak bilmeden yeni modeller ile gündeme gelen üretici, şimdi de SM-A526B model numaralı bir cihazı Geekbench’in testlerinde karşımıza çıkardı. Aynı zamanda 5G desteğiyle de sızdırılan telefon, 2019 Aralık’ında tanıtılan Galaxy A51‘in devamı olarak değerlendirildi; model numarası da bu telefonun Galaxy A52 olduğunu doğruladı. Peki yeni A52 Geekbench’de neler yaptı? Aldığı skorlar neler?

Geekbench 5‘de görülen SM-A526B model numaralı Samsung Galaxy A52, iki detayı ile bizleri şaşırttı. Öyle ki testte Android 11 işletim sistemi ile görüntülenen telefon, orta segmentteki rakiplerine göre “daha güncel” izlenimi bıraktı. Tabi ki şu an da piyasaya sürülecek cihazların en güncel Android sürümünü üzerinde barındırması şaşırtıcı değil; ancak son zamanlarda alışık olduğumuz Android 10‘u yavaş yavaş “yok olurken” bulmak, bizleri mutlu etti diyebiliriz. Bunun dışında 6GB RAM ile birlikte gelecek olan Galaxy A52, sızdırılan kaynak kodlarına göre GPU tarafında Adreno 619‘u çalıştıracak. Bu da demek oluyor ki yeni model, Qualcomm üretimi Snapdragon 750G‘den güç alacak.

Snapdragon 750G cephesine baktığımız zaman ise; yonga üzerinde dahili 5G çipini barındırıyor ve Snapdragon 765G ile 730G arasında bir performans sağlıyor. Bu durum da test sonuçlarına şu şekilde yansıyor:

  • Tek çekirdekte 298 puan
  • Çok çekirdekte 1001 puan

Bunların dışında telefon hakkında herhangi bir bilgimizin bulunmadığını da belirterek, yeni Galaxy A52 5G modelini beklemeye koyulalım…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu