Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerSamsungXiaomi

Samsung Apple ve Xiaomi Rekabetinde Son Durum!

Küresel akıllı telefon satışları yılın ikinci çeyreğinde düşüş yaşadı. Samsung Apple ve Xiaomi rekabetinde son duruma göz atıyoruz.

International Data Corporation (IDC) tarafından yayınlanan yeni bir rapor ikinci çeyrek küresel akıllı telefon satışlarını gözler önüne seriyor. 2022’nin ikinci çeyreğinde dünya çapında sevk edilen telefon sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,7 düşüş yaşadı. Akıllı telefon sevkiyatları üst üste dördüncü çeyrektir geriliyor. Akıllı telefon satışlarında en büyük düşüş Ukrayna-Rusya savaşına bağlı olarak Orta ve Doğu Avrupa’da yaşandı. Geçen yıla göre bu bölgede telefon satışları yüzde 36.5 düşüş yaşadı. 286 milyon telefonun satıldığı ikinci çeyrekte Samsung Apple ve Xiaomi arasındaki rekabette son duruma göz atıyoruz.

Samsung Apple ve Xiaomi Rekabeti

Samsung bir çeyreği daha birinci sırada tamamladı. Bu yılın ikinci çeyreğinde 62.4 milyon telefon satışı gerçekleştiren şirket geçen yıla göre satışları yüzde 5.6 oranında artırmayı başardı. Samsung ile birlikte satışları artıdan bir diğer üretici Apple oldu. Apple geçen yıl aynı döneme göre satışlarını yüzde 0.5 oranında artırabildi. Xiaomi yüzde 25.5’lik kayıpla akıllı telefon satışlarında en büyük düşüşü yaşayan üretici oldu.

Raporda öne çıkan Gelişmeler

  • Samsung, sevkiyatları %8 ve pazar payını %3 artırarak, geçen yıla göre beş marka arasında en iyi oldu.
  • Apple’ın 2022 ikinci çeyrek sevkiyatları yıllık bazda %5 düşerken pazar payı arttı.
  • Xiaomi, OPPO ve Vivo sevkiyatlarında yıllık olarak çift haneli kayıplar gördü.
  • HONOR’un ikinci çeyrek sevkiyatları, dördüncü çeyreğe göre sabit kalarak toplam 15.1 milyon cihaza ulaştı.
  • realme’nin ikinci çeyrek sevkiyatları, 2020’nin üçüncü çeyreğinden bu yana ilk kez geriledi.  Yıllık %8 düşüş yaşandı.
  • Motorola, LG’nin akıllı telefonlarını ABD ve Latin Amerika’dan çekmesinden sonra sekizinci sıraya yükseldi.
  • Tecno markası 8.7 milyon sevkiyatla 9. sırada yer aldı.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu