Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Pro Max DxOMark Puanı ile Üzdü! Hani En İyi Olacaktı

Merakla beklenen iPhone 12 Pro Max DxOMark puanı açıklandı ve Apple en iyi olamadı. Peki bunun sebebi ne? iPhone 12 Pro Max’in neyi eksik?

Akıllı telefon pazarındaki en önemli alım kriterlerinde birisi kamera performansıdır. Sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri fotoğraf çekmek hatta iyi fotoğraf çekmek oldukça önemli bir hal aldı. Peki en iyi kamera hangi telefonda var? İşte bu sorunun cevabını vermek için DxOMark sitesi belli bir statü ile telefonları test ediyor. Zaman zaman eyyam kokan hareketlere imza atsa da bu noktada DxOMark’ın sitesinden başka gidecek yerimiz de pek yok. iPhone 12 DxOMark puanı açıklandıktan sonra iPhone 12 Pro Max DxOMark puanı da oldukça merak ediliyordu.

Bugün puan açıklandı ve iPhone 12 Pro Max ilk dörde ancak girebildi. Hatta geçtiğimiz Şubat ayında tanıtılan Xiaomi Mi 10 Pro ile aynı puanı aldı. Testten 128 puan alan iPhone 12 Pro Max’in Huawei ve Xiaomi gibi markaların arkasında hatta aynı puanı alması ise kullanıcıları üzdü.

iPhone 12 Pro Max’in aldığı puan için DxOMark analistleri şu yorumu yapıyor.

Telefonda genel anlamda fotoğraf çekerken sınırlı dinamik aralığı var. Özellikle düşük ışık koşullarında fotoğraflarda parazit oluşumunu gözlemledik. HDR ile çekim yaparken doğal olmayan renkler, fotoğraf çekerken çeşitli kusurlar, video çekerken pozlama dengesizliği ve videodaki yapaylıklar gözlerden kaçmadı.

Bakalım Apple bu sorunları düzeltmek için belli güncellemeler yapacak mı? DxOMark tarafından yeniden değerlendirme olur mu bunu da zaman içinde göreceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu