Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

Zeiss CEO’su 64 megapiksel için “gereksiz” dedi! Peki öyle mi?

Bugün Zeiss Group’un CEO’su ve Başkanı Dr. Michael Kaschke bir açıklama yaptı ve 64 megapiksel değeri gereksiz bulduğunu dile getirdi.

Akıllı telefon pazarında bundan yıllar önce başlayan megapiksel savaşlarına Nokia ve Oppo nokta koymuştu. Nokia 41 megapiksel fotoğraf çeken Lumia 1020 ile ve Oppo da 2014 yılında 50 megapiksel fotoğraf çekebilen Find 7 ile bu pazarı ciddi anlamda domine etmişti. Daha sonra üreticiler megapiksel yerine diyafram savaşına giriştiler. Bu savaşın galibi de Honor markası oldu. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Honor 20 Pro f/1,4 diyafram değeri ile olmaz deneni gerçekleştirdi. Diyafram savaşları bitince tekrar megapiksel savaşlarına geri döndük. Zira hem Sony hem de Samsung‘un tanıttığı 48 megapiksel değerindeki kamera sensörleri şu anda sektörü tek kelimeyle ele geçirdi. 48 Megapikselden sonra bir süredir 64 megapiksel kamera sensörlerini konuşmaya başladık. Samsung’un tanıttığı yeni nesil 64 megapiksel kamera sensörünü Galaxy S11 ailesinde göreceğiz gibi görünüyor.

Bugün Zeiss Group’un CEO’su ve Başkanı Dr. Michael Kaschke bir açıklama yaptı ve bu kadar büyük kamer sensörlerinin telefonlarda kullanımının oldukça saçma olduğunu ve bir akıllı telefonda 40 megapikselin üzerindeki çözünürlüklerin akıllı telefonlar tarafında kırpılacağını dile getirdi. CEO şirketin geleceği ile ilgili de akıllı telefonlar yerine profesyonel, yarı profesyonel ve sanatsal fotoğrafçılara hitap eden ürünlere odaklanmak istediklerini de dile getirdi.

Bu açıklamalardan sonra sizlere sormak istiyoruz. Telefonlarda daha fazla megapiksele ihtiyaç var mı? Sizce tek kriter megapiksel değeri olabilir mi? Yorumlarınızı hemen aşağıdaki kısımda bekliyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu