Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Snapdragon 898 Kullanacak İlk Telefon Belli Oldu

Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 898 çok yakında tanıtılacak. Bu yonga setini kullanacak olan telefon ise şimdiden belli oldu.

Yonga seti devi Qualcomm, önümüzdeki ay yeni nesil yonga seti Snapdragon 898 ile karşımıza çıkacak. 2022 yılının amiral gemisi işlemcisi olacak olan Snapdragon 898’in özellikleri şimdilik netleşmese de, bu yongayı ilk hangi telefonun kullanacağı bugünden belli oldu. Sızıntıları ile ünlü olan Digital Chat Station tarafından yayınlanan bilgilere göre, Snapdragon 898’i ilk olarak Xiaomi 12 modeli kullanacak.

Snapdragon 898 Xiaomi 12’ye güç verecek

Digital Chat Station; Aralık ayında tanıtılacak olan Xiaomi 12’nin çok yüksek ekran-ön oranına sahip olacağını, ekranın yan taraflarında kavisli olacağını, alt kısım da dahil olmak üzere çok dar çerçevelere sahip olacağını söyledi. Ön kamera deliği ise ortada yer alacak gibi görünüyor. Ekran altı kamera teknolojisini Xiaomi’den bul yılda da göremeyeceğiz.

Xiaomi 12’nin ekran kalitesi açısından da daha da geliştirileceği de doğrulandı. Şu anda 1Hz’den 120Hz’e kadar uyarlanabilir yenileme hızı ayarlama işlevi sağlayabilecek bir LTPO ekranla donatılacağına dair birçok söylenti var. Bu, pil gücünü etkili bir şekilde iyileştirecek. Muhtemelen panel de Samsung’un çok beğeni toplayan E5 AMOLED paneli olur.

Xiaomi 12

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Xiaomi 12 serisinin 5000 mAh civarında olması beklenen daha büyük bir pil kapasitesine sahip olacağı haberleri ortaya çıktı. Ancak kablosuz şarj, Çin yasalarından dolayı 50W ile sınırlandırılabilir. Kablolu şarj gücü 120 watt olacak. Aralık ayında tanıtılıp satışa sunulacak olan Xiaomi 12, tasarımsal açıdan selefinden bir tık daha iyi olacak. Kamera bölümünde ise elini taşın altına koyacak olan Xiaomi’nin DxOMark’ta alacağı puanı merakla bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu