Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi MIUI 12 arayüzüne çağ atlatacak yenilik getirdi (Video)

Xiaomi’nin sevilen arayüzü MIUI 12, beta grubunda yeni özelliklere kavuşmaya devam ediyor. Şirket şimdi de arayüzüne…

Çinli teknoloji devi Xiaomi, güncellemeler konusunda durmaksızın çalışmaya devam ediyor. Bir yandan MIUI 12 Global kararlı dağıtımlarına yoğunlaşan şirket, diğer yandan da arayüzüne yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere Çinli şirket güncelleme politikasında farklı bir yol izliyor. Örneğin kayıt olan bazı kullanıcıları için günlük ROM yayınlarken, kayıt olmayan kullanıcılar içinde haftalık beta ROM’lar yayınlıyor. Böylece hem yeni özellikleri test ediyor, hem de olası bir hatada bir sonraki haftada hemen yeni bir düzeltme güncellemesi yayınlıyor. Şimdi ise bazı beta kullanıcıları, bugün ki güncellemeyle birlikte arayüzde yeni bir değişikliğe kavuştuklarını bildirdiler.

Raporlara göre Xiaomi, MIUI 12’nin ”MIUI Launcher” uygulamasına yayınladığı yeni güncelleme ile birlikte bir takım değişikliklere gitti. Örneğin arayüzde son uygulamaları açtığınız bölüm, baştan aşağı yenilendi. Aşağıdaki videodan her şeyi daha iyi anlayabilirsiniz.

Sizlerde birer Beta kullanıcısı iseniz, Mi Community uygulaması üzerinden MIUI 12 Launcher uygulamasına gelen yeni güncellemeyi otomatik olarak indirebilirsiniz. Ancak beta kullanıcısı değilseniz de üzülmeyin. Aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayarak apk dosyasını manuel olarak indirebilir ve güncellemeyi kurabilirsiniz. Böylece yeni gelen özelliği de deneyimlemeniz mümkün olur.

MIUI Launcher APK dosyasını indirmek için BURAYA tıklayın.

MIUI 12 ile gelen yenilikler

  • Bugün ortaya çıkan bir videodan gördüğümüz kadarıyla yeni güncelleme ile AMOLED ekranlı akıllı telefonlar için yeni bir parmak izi kilidini açma animasyonu bizlere sunuluyor. Bu noktada ilk kez dört farklı seçenek sunuluyor ve kullanıcılar Temalar uygulaması aracılığıyla bunları indirebilir.
  • Bir sonraki önemli güncelleme ise OPPO tarafından bir süredir kullanıla “Güvenli Klavye” güncellemesi oluyor. Bu klavye ile şifre girmek çok daha kolay ve güvenli hale geliyor. Şifre girmek istediğinizde değişen tuş kombinasyonları sizi karşılıyor.
  • Uygulama Kasası (Mi Yardımcısı) uygulaması da yeniden tasarlandı ve bilgilere ve özelliklere hızlı erişim sağlandı. Arayüz iOS tarzında beyaz bir arka planla yeniden tasarlandı. iOS benzeri bir şey olmasa; zaten olmazdı.
  • Hava durumu uygulaması, diğer şehirlerdeki hava durumunu kontrol etmeyi kolaylaştırmak için yeni bir arayüz ve yeni animasyonlara kavuştu.
  • Always on Display ekranında da artık daha fazla özelleştirme bizlere sunulabiliyor. Bununla birlikte görme engelli kullanıcılar için de bu alanda iyileştirmeler sunuluyor.
  • Buna ek olarak, “Kamera” ve “Galeri” de yeni filtreler bulunuyor. Telefonun markasını ve sizin de adınızı koyabildiğiniz filigran özelliğini yerleştirmek için yeni olasılıklar var.
  • Xiaomi Health’e bir kan basıncı parametresi ekleniyor.
  • “Süper duvar kağıdı” adı verilen ve herkes tarafından çok sevilen bu özellik de geliştirildi.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu