AndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S23 ve S23 Plus’taki Kamera Sorunu Kabul Edildi

Samsung nihayet Galaxy S23 ve S23 Plus modellerindeki kamera sorununu kabul etti ve sorunu çözmek için söz verdi.

Samsung nihayet Galaxy S23 ve Galaxy S23 Plus modellerinde bazı kamera sorunları olduğunu kabul etti. Galaxy S23 serisi kimi kullanıcılar uzun süreden beridir fotoğraflarda öngörülemeyen bulanıklıklardan söz ediyor. İlk kez mart ayında dillendirilen bu sorun Galaxy S23 Ultra modelinde ise yer almıyor.

Kullanıcıların pek çok platformda bu sorunu dile getirmesinin ardından Samsung duruma daha fazla kayıtsız kalmadı ve sessizliğini bozdu.

Galaxy S23 ve S23 Plus Kamera Sorunu

Şikayet satısı kritik hale gelince Samsung’dan şu açıklama geldi:

S23 veya S23 Plus kameranın özelliklerini test ederken, yakın plan çekim yaparken konunun etrafındaki alanın biraz bulanık göründüğünü fark etmiş olabilirsiniz. Bunun nedeni, S23 ve S23 Plus’taki geniş açılı arka kameranın, karanlıkta çekim yaparken yardımcı olan parlak bir diyafram açıklığına sahip olmasıdır. Ancak bu aynı zamanda daha belirgin bir seçici odağın fotoğraflarınızın arka planını biraz bulanık gösterebileceği anlamına da gelir.

Samsung, sorunu bir yazılım güncellemesiyle çözmeyi vaat ederken bazı ipuçları da veriyor.

  1. Biraz daha uzaktan fotoğraf çekmeyi deneyin. Fotoğrafını çektiğiniz nesne yaklaşık 30 cm uzaktaysa, bir el daha geri çekin.
  2. Telefonunuzu dik tutarak fotoğraf çekmeyi deneyin. Telefonunuzu yatay veya çapraz tutarsanız arka plan bulanık görünebilir. 

Dilersiz sorun gerçekten de Samsung’un bu ay içerisinde yayınlayacağı bir güncelleme ile çözülür. Sorunun donanım kaynaklı olması durumunda işler sarpa saracaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu