AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPad Mini 6 Ortaya Çıktı! Tablet Sektöründe Deprem Olacak

23 Mart tarihinde yapılması beklenen Apple Spring Forward etkinliği kapsamında tanıtılacak iPad Mini 6 bugün ortaya çıktı. İşte özellikler…

Steve Jobs 2010 yılında ilk nesil iPad ile karşımıza çıktığında hiç kimsenin aklına gelmeyen bir teknolojiyi de bizlere tanıtmış oldu. iOS 4 işletim sistemine ve Apple A4 yonga setine sahip olan bu büyük ekranlı telefon öylesine popüler oldu ki; mobil pazarın değişmesine sebep oldu. Android ekosistemi ise iPad ile rekabet etmeye çalışsa da başarılı olamadı. Bugün Android üreticilerin tabletlerinin “komik” bir fanteziden daha ileri gidemediğini görüyoruz. Apple ise yeni nesil iPad Mini 6 ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Apple, Mart ayı içinde Spring Forward etkinliği ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre Apple 23 Mart tarihinde yeni nesil ürünlerini bu etkinlikte tanıtacak. Bugün ise yeni nesil iPad 6 Mini’nin sızıntı görselleri ortaya çıktı. Apple ilk iPad Mini’yi 2012 yılında bizlere sundu. O dönemde tabletin ekran büyüklüğü 7,9 inç seviyelerindeydi. Bugün ise görsellere baktığımızda yeni nesil tabletin ekranının 8,4 inç olduğunu ve ilk nesil küçük ekranlı iPad Mini’den bile daha ufak bir tasarım ile karşılaşacağımızı görüyoruz.

Kamera tarafında ise arkada bir adet flaş desteği olmayan kamera yapısını görüyoruz. Tabletin ekranı ise Mini-LED panel olacak. Apple A14X yonga seti ile bu tableti pazara sunacak ve bu da güç tarafında bu tableti iPhone 12 serisinden bile daha güçlü bir konuma getiriyor. Hafıza tarafında ise 64GB, 128GB ve 256GB seçenekleri sunulacak. Tablet ile birlikte gelecek klavye tasarımı da oldukça merak ediliyor.

Bugün ülkemizde iPad Mini 64GB versiyonun 3.799 TL, 256GB versiyonun ise 5.199 TL’den başladığını görüyoruz. Bakalım yeni tabletlerin fiyatları ne olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu