Akıllı TelefonAppleGeneliPhone

iPhone 15 ve 15 Plus’ta Önemli Gelişmeler Olacak

Bu yılın standart iPhone modellerinde pek çok açıdan önemli gelişmeler yaşanacak. iPhone 15 ve 15 Plus 48 MP kamera ile çıkış yapacak. Dahası da var…

Son dönemde yaşanan gelişmelere bakılırsa bu yıl tanıtılacak standart iPhone’ları en az Pro ve Ultra kadar konuşacağız. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’a adeta üvey evlat muamelesi yapan Apple nitekim bu sonuçlarını aldı. Büyük umutlar bağlanan iPhone 14 Plus beklentilerin çok altında satışlar gerçekleştirdi. Bunun en önemli etkenleri olarak donanım özellikleri gösterilebilir. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri söz konusu olduğunda Apple standart ve Pro versiyonlar arasında donanım ve tasarım farkını azaltmak istiyor.

iPhone 15 ve 15 Plus Büyük Bir Değişim Sunacak

Analist Haitong Intl Tech Research’e göre iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta serinin önceki Pro modellerinde yer alan yeni 48 megapiksellik kamera kullanılacak. Sadece bu değil, yıllar sonra iPhone’lara büyük bir değişim getiren dinamik ada da yine standart iPhone’lardaki en önemli değişim olacak.

USB-C bağlantı noktasına sahip olması beklenen standart iPhone’larda ekran tarama hızında bir değişiklik olup olmayacağı ise henüz belli değil. Belki de kullanıcılar en büyük eleştiriyi bu noktada yapabilir. Zira Türkiye’de 30.000 TL üzerinde bir fiyattan satışta olan iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta nasıl olursa 120Hz ekran tarama hızı yer almaz anlayabilmiş değiliz.

Apple ayrıca iPhone 15’te standart modellere olan ilgiyi artırmak için özellikle Plus versiyonda fiyat indirimine gidebilir. 6.7 inç ekrana sahip iPhone 14 Plus Amerika’da 899 $ başlangıç fiyatıyla listelendi. Donanım gelişmeleri dikkate alındığında fiyatın aynı kalması bile makul karşılanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu