GenelGüncel Teknoloji Haberleri

Steam Kullanıcı Güvenliğini Artırmaya Yönelik Çalışıyor!

Steam, uygulama yayınlamaya yetkili Steamworks hesaplarının platformda devam edebilmeleri için sms zorunluluğu getirdi.

Valve’in popüler dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyunculu oynanış ve iletişim sunan platformu Steam, geliştiriciler için yeni bir güvenlik katmanı ekliyor. Platformda bazı kullanıcıların hesaplarının ele geçirilmesinden ve oyunlara kötü amaçlı yazılım eklenmesinden sonra böyle bir karar aldı. Geliştiriciler için eklenen bu güvenlik katmanıyla birlikte platform daha güvenilir bir hale geliyor.

Bu Güvenlik Katmanı Neden Eklendi ?

Bu değişikliğin sebebi, bilgisayar korsanlarının bazı geliştirici hesaplarına girip genel yapılarına kötü amaçlı yazılımlar yüklediği bir güvenlik ihlali sebebiyle gerçekleştiği söylenebilir.

Steam geliştiricileri yeni bir oyun sürümünü yayınlamadan veya kullanıcı eklemeden önce SMS yoluyla onaylamak zorunda olacaklar. Bununla ilgili Valve’nin meşhur dijital dağıtım platformu Steam bu oyunları indiren kullanıcılara şu X üzerinden bir hesaptan şu mesajı iletti:

Yakın zamanda Steam’de […] ürününü başlattığınız için sizinle iletişime geçiyoruz. Bu oyunun geliştiricisinin Steam hesabı yakın zamanda ele geçirildi ve saldırganlar, kötü amaçlı yazılım içeren yeni bir yapı yükledi.
Güvenliği ihlal edilen yapı 24 Ağustos 2023 @ 09:33 PST’de yüklendi ve 25 Ağustos 2023 @ 12:06 PST’de geri döndürüldü. Bu süre zarfında Steam’de oynadıysanız büyük olasılıkla bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım bulaşmıştır.
Şüphelenilen kötü amaçlı yazılımı içeren yapı derhal geri döndürüldü ve Steam’den temizlendi, ancak güvendiğiniz veya düzenli olarak kullandığınız bir anti-virüs ürününü kullanarak tam sistem taraması yapmanızı ve sisteminizde beklenmedik veya yeni yüklenen yazılımları denetlemenizi önemle tavsiye ederiz. Makinenizde kötü amaçlı yazılım kalmadığından emin olmak için işletim sisteminizi tamamen yeniden biçimlendirmeyi de düşünebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu