Akıllı TelefonAndroidGoogleGüncel Teknoloji HaberleriTabletTeknoloji

Kids Space duyuruldu! Android kullanıcılarına müjde

Google Android tabletler için tamamen çocuklara yönelik ebeveynlerin kontrolünde ve denetiminde olacak yeni bir mod duyurdu; Kids Space

Kids Space çocuklara yönelik üretilmiş Android tabletlerde kullanılacak özel bir mod. Google‘ın kullanıma sunduğu çocuk modu dokuz yaşın altındaki çocuklar için tasarlandı. Çocukların güvenli bir ortam keşfetmelerine, öğrenmelerine, eğlenmelerine yardımcı olmayı hedefleyen uygulamalar, kitaplar ve videolar yer alacak. Çocuk modu; uygulamalar, kitaplar ve videolar aracılığı ile yaşa uygun içeriği otomatik olarak sunacak. Google çocuğun ilgi alanına göre içerik oluşturacak ve Google Play Store‘da yer alan öğretmen onaylı uygulamaların yüklenmesi tavsiye edecek. Google popüler çocuk kitaplarını ücretsiz yapmak için yayıncılarla ortak çalıştı ve “izle ve yap” sekmesinde YouTube Çocuk’tan video içeriği gösterilecek. Ebeveynler ekran süresiyle ilgili düzenlemeler belirleyebilecek, hangi uygulamaları kullanabileceklerini seçebilecek, cihazlarını uzaktan kilitleyebilecek ve etkinliklerini takip edebilecek. Tabletler aynı anda birden çok kullanıcı açmaya izin verdiği için aile içinde ortak kullanılabilecek ve ebeveynler kullanıcılar arasında geçiş yaparak çocuk modundan çıkış yapabilecek.

Kids Space

Kids Space ilk olarak Lenovo tabletlerde yer alacak

İlk olarak Lenovo’nun Smart Tab M10 HD Gen 2 modelinde yer alacak çocuk modu daha sonra Android yüklü tüm tabletlerde yer alması bekleniyor. Google‘ın yeni çocuk modu ile birlikte çocuklar ebeveynlerin denetiminde olacak. Oldukça kullanışlı olan bu modun kısa süre içinde tüm Android tabletlere ve ilerleyen zamanda akıllı telefonlara gelmesini bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu