Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Görülmemiş Özellikle Geliyor

Google’ın üzerinde çalıştığı Android 12 güncellemesi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu yeni özelliğe bayılacaksınız.

Google, Mart ayında karşımıza Android’in yeni sürümü olan Android 12 ile çıkmıştı. Pixel modelleri üzerinde testlerine hızlı bir şekilde başlayan Google, geçtiğimiz günlerde dördüncü beta sürümünü yayınladı. Güncellemeyi Pixel 6’nın etkinliği olan Ekim ayına yetiştirmek için çok çalışan Google’ın bugün sisteme çok hoşunuza gideceğini düşündüğümüz bir özellik eklediği ortaya çıktı.

Bu hafta piyasaya sürülen Android 12’nin dördüncü beta sürümü, Android Accessibility Suite 12.0.0 uygulamasının beta sürümünü ve içinde akıllı telefonu kontrol etmek için yeni seçenekleri ortaya çıkardı. Ayarlarda, cihazın yüz ifadeleri kullanılarak kontrol edildiği Kamera Anahtarları öğesini etkinleştirebileceksiniz.

Android 12 ile telefona dokunmadan kontrol edebileceksiniz

Android Accessibility Suite’te ağzı açık, gülümse, kaşları kaldır, sola bak, sağa bak, yukarı bak gibi toplamda 6 farklı hareketin kullanılabileceği görünüyor. Her bir hareket için belirli bir eylem atayabileceksiniz. Örneğin, sola veya sağa kaydırma, aşağı ve yukarı kaydırma, geri gitmek ve bildirimleri açmak gibi eylemleri yüzünü ile yapabileceksiniz.

Android 12’nin son sürümü yayınlandığında, hareketler listesinin yenilenmesi ve kullanımları için daha fazla seçenek olacağını düşünüyoruz. Erişilebilirlik konusunda kullanıcıları düşünen Google, bu yeni özelliği ile telefona dokunmadan işlem yapmanızın önünü açacak. Sesli asistanlar ile bu olayı geçtiğimiz yıllarda aşan internet devi, yüz ifadeleri ile telefon kullanma deneyime yeni bir soluk kazandıracak.

Android 12

Bu API’ların ilk olarak Pixel cihazları tarafından kullanılacağını düşünüyoruz. Sonrasında ise Android telefon üreticileri bu API’ları paketleyip kendi arayüzlerine entegre edecektir. Ancak bunun sancılı bir süreç olacağını bu özelliğin hemen 3. parti telefonlara gelmeyeceğini belirtelim. Bakalım bu özellikleri ilk olarak hangi firma telefonlarına ekleyecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu