Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone Nano Söylentileri Gerçek Çıktı

2010 yılında ortaya çıkan iPhone Nano söylentileri doğru çıktı. Steve Jobs’ın gerçekten de böyle bir model üzerinde çalışması varmış.

2010 yılında, Apple’ın iPhone Nano adlı küçük bir iPhone piyasaya süreceği yönünde birçok söylenti vardı. Bugün Verge , Apple’ın Epic Games ile devam eden yasal savaşının kanıtlarının bir parçası olarak Steve Jobs’tan bir e-posta yayınladı. E-posta, Cupertino şirketinin bir “iPhone nano” üzerinde çalışmak için dahili planları olduğunu doğruluyor.

E-posta, Steve Jobs tarafından 2010 yılının Ekim ayında diğer yöneticilere gönderildi. 2011 için birkaç farklı iş planı var. Bu e-postada Jobs’ın küçük boyutlara sahip bir model üzerinde çalışılması gerektiği yazıyor.

E-postada ayrıca “‌iPhone‌ – Joz & Bob” etiketli bir bölüm yer alıyor. Mevcut Apple yöneticisi Greg Joswiak ve eski Apple yöneticisi Bob Mansfield’a atıfta bulunuyor. Jobs, ayrıca Apple’ın ‌iPhone‌ 4’ün “Plus” versiyonunu yayınlaması gerektiğini söylüyor.

Bu modelin geliştirilmiş antenler, geliştirilmiş performans, kamera ve yazılımla birlikte gelmesi gerektiği de mailde yer alıyor. Hatırlayacağınız gibi, takip modeli iPhone 4S gerçekten bahsedilen geliştirmelerle geldi. Sonuç olarak, şirket tarihinde en çok satan iPhone’lardan biri oldu.

iPhone nano

Ancak, e-postanın en ilginç kısmının son kısmı olduğunu tahmin ediyoruz. Son bölümde Jobs “‌iPhone‌ Nano planından” bahsediyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu cihazın ana amacı düşük fiyattır. Ne yazık ki, Jobs’un bir strateji toplantısı için gündem olan Ekim 2010 e-postası, cihaz hakkında fazla bir şey açıklamıyor.

Steve Jobs’ın ileri görüşlülüğü bundan 10 yıl öncesine dayanıyor diyebiliriz. Apple bu süreçte Jobs’tan sonra uygun fiyatlı iPhone5c, iPhone SE ve iPhone 12 mini serilerini tanıtmıştı. Bu yıl Eylül ayında yine firma iPhone 13 mini‘yi tanıtacak. Küçük ekranlı telefonların popülaritesi günden güne artıyor. Bu yüzden Apple’ın 2010 yılındaki Steve Jobs’ın planlarına dönmesi muhtemel görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu