Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneLGMobirollerTeknoloji

LG Innotek, iPhone Kameralarına El Atıyor!

ABD-Güney Kore ittifakı her alanda kendini gösteriyor. LG Innotek, Apple ile işbirliği yapıp iPhone kameralarını geliştirecek.

Apple son zamanlarda tedarik zincirinde problemler yaşıyordu. Aslında bu global bir problem ve pek çok akıllı telefon firması aynı dertten muzdarip. Güney Kore’den LG’nin yan kuruluşu LG Innotek ile Apple’ın iPhone bileşenlerini tedarik etmek için uzun vadeli bir sözleşme imzalamış olabileceği haberi geldi. Bu, LG Innotek’in, şirketin akıllı telefonlar için kamera modülleri üreten Güney Kore fabrikalarından birinin genişletilmesine yaptığı yatırımdan dolayı ima ediliyor.

2020 yılında LG Innotek’in gelirinin yaklaşık % 60’ının iPhone parçalarından geldiği tahmin ediliyor. Şirket, Sony ve Samsung görüntü sensörlerine dayalı kamera modüllerini bir araya getiriyor. Bunlar daha sonra Apple akıllı telefonlarını piyasaya sürmek için Foxconn’a gönderiliyor. Bu işte LG Innotek’in geçen yılki geliri % 20 artarak bu 8.6 milyar dolara ulaştı.

Kaynaklara göre LG Innotek kamera modülleri, Apple’ın yüksek kaliteli görüntü sabitleme teknolojisi için özellikle Sharp gibi diğer şirketlerin rakip ürünleri arasında öne çıkıyor. Bu temelde ve uzun vadeli bir sözleşmenin sonuçlanması nedeniyle LG Innotek, kamera modüllerinin üretimi için tesisin genişletilmesine 496 milyon dolar yatırım yapmaya karar verdi.

Ürün kitlesi arasında akıllı telefon kameraları, tüketiciyi çekebilecek ve pazarlamanın vurgulayabileceği birkaç faktörden biri olmaya devam ediyor. LG Innotek’in bugün yaptığı şey tam olarak budur. Yalnızca Apple’ın tedarikçisi olarak kalmayı değil, aynı zamanda ürünleriyle diğer akıllı telefon üreticilerinin ilgisini çekmeyi ummaktadır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu