Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Snapdragon İşlemcileri Terk Etmeye Hazırlanıyor

Samsung, Galaxy akıllı telefonlarda Snapdragon işlemcilerin kullanımını kademeli olarak azaltacak. Ağırlık Exynos işlemcilere verilecek.

Samsung gelen bilgilere bakılırsa gelecek yıldan itibaren akıllı telefonlarda Qualcomm Snapdragon işlemcilerin kullanımını kademeli olarak azaltacak. Samsung bunun yerine Galaxy telefonlarda Exynos işlemcilerin kullanımı artıracak. Hatta 2021 ile kıyaslandığında gelecek yıl Exynos işlemci kullanımının iki ya da üç kat artırılması planlanıyor.

Samsung’un gelecek yıl akıllı telefonlarda yer vereceği en üst segment işlemci Exynos 2200 olacak. AMD GPU ile birlikte Snapdragon 898’in karşısına daha iddialı çıkması beklenen işlemci Galaxy S22 ve dördüncü nesil Galaxy Z serisi telefonlara güç verecek.

Samsung’un halihazırda tüm akıllı telefonlarının yaklaşık yüzde 20’sinde Exynos işlemciler yer almakta. Diğer yüzde 80’lik dilimde Qualcomm ve MediaTek yonga setleri tercih ediliyor.

Gelecek yıl bu durumu değiştirmek isteyen Samsung, en popüler serilerinden biri olan Galaxy A52 ve A73’te Exynos işlemcilere geçiş yapabilir. Kısa süre önce bu yönde bazı sızıntılar gerçekleşirken, Samsung’un ayrıca AMD GPU’ları yine bu seriye de getirmek istediği aktarıldı.

AMD’nin GPU üretiminde Samsung ile yaptığı anlaşmanın bu süreçte önemli bir role sahip olduğunu söyleyebiliriz. Gelecek yıl Galaxy akıllı telefonların yarısından fazlasında Exynos işlemcinin kullanılması bekleniyor. Samsung ayrıca 2022’de 320 milyon akıllı telefon satmayı planlıyor.

Samsung, yeni yılla birlikte Exynos işlemcileri duyurmaya başlayacak. Bu noktada üst ve orta segment işlemcilerin nasıl bir performans ortaya koyacağı merak konusu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu