AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPad mini 6 iPhone 13’ten Hızlı Mı?

Apple’ın yeni canavarı iPad mini 6 hakkında yeni detaylar geldi. Görünüşe göre iPhone 13’ün işlemcisinden daha yavaş bir işlemciye sahip.

Bu hafta, Apple A15 Bionic tek çip sistemine dayanan ve beşinci nesil mobil ağları destekleyen iPad mini 6 modeli satışa sunuldu. iPhone 13’ün damgasını vurması gereken etkinliğe ilginç bir şekilde iPad mini damgasını vurmuştu. iPad Pro tasarıma sahip bu küçük canavarın bilgileri de ortaya çıkmaya başladı.

iPad mini 6 daha yavaş bir işlemci ile geliyor

5G destekli bu model maalesef ki mmWave 5G desteğine sahip değildi. Bu yüzden iPhone 13’teki işlemciden bir tık daha düşük performans sergilemesi bekleniyordu. Bugün ise bu iddialar doğru çıktı. iPad mini 6’daki Apple A15 yonga setinin iPhone 13’ünkünden daha yavaş olduğu ortaya çıktı.

iPad mini 6’nın Apple A15 yonga seti 2.9 GHz hızında çalışıyor. iPhone 13’ün yonga seti ise 3.2 GHz hızına kadar çıkabiliyor. iPhone 13 ve mini’de dörtlü GPU kullanan Apple, Pro serisinde ise beşli GPU çekirdeği kullanıyor. Ayrıca yeni iPad mini’nin RAM kapasitesinin 4 GB‘a çıkarıldığı söyleniyor. Önceki nesil iPad mini’nin ise 3 GB belleğe sahip olduğunu belirtelim.

iPad mini 6

Apple’ın tablet sektöründeki bu atılımı Android cephesine ağır bir darbe indirecek gibi görünüyor. Yeni mini model tam bir canavar. Hız ve estetiğin buluştuğu yeni mini model Türkiye’de Wi-Fi destekli modeli 5799 TL ve Wi-Fi + Cellular modeli ise 7499 TL‘ye satılıyor. Fiyatların biraz pahalı olduğu ortada. Ancak Amerika’daki fiyatların Android tablet pazarına ağır bir darbe indireceği ortada.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu