Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei Samsung ‘u hangi ülkede geçmeyi başardı?

Huawei Samsung ve Apple arasındaki rekabet gün geçtikçe daha da agresifleşiyor. Geçen yıldan bu yana inanılmaz bir çıkış gerçekleştiren Xiaomi de dördüncü sıraya yerleşerek önündeki üçlüyü ciddi anlamda tehdit edecek noktaya geldi.

Huawei Samsung
Huawei Samsung

GfK tarafından yeni bir rapor yayımlandı ve bu rapora göre Huawei dünyanın bir numarası Samsung’u Polonya’da geçmeyi başardı. Mart ayı verilerine bakıldığında Samsung ülkedeki mobil pazarın %33.1’ini elinde bulunduruyordu. Huawei’in pazar payı ise %30 olarak açıklandı.

Nisan ayına gelindiğinde Huawei, P20 serisindeki başarılı satışlarla birlikte aradaki farkı kapatıp rakibinin önüne geçmeyi başardı. Yayımlanan raporda üreticilerin satış rakamlarına yer verilmiyor.

Huawei’in gözü zirvede

Huawei mobil dünyasında emin adımlarla ilerlerken, yıllar sonra Apple ve Samsung’un hegemonyasını tehdit edecek bir noktaya erişti. Ülkesi Çin’in bir numarasına yerleşen şirket bazı pazarlarda da yine bir numara olmaya başarmış durumda. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde satış bazında Huawei’in Apple’ı geçip artık Samsung’u tehdit edecek noktaya gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Xiaomi MIUI 10 tanıtım tarihi açıklandı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu