Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknolojiWindows

Microsoft Windows 10 arayüzünde devasa yeniliklere hazırlanıyor

Microsoft, popüler arayüzü Windows 10’a önümüzdeki günlerde tonlarca yenilik ekleyecek. İşte Windows 10 için gelmesi beklenen o yenilikler;

Güncelleme denince aklımıza sadece akıllı telefonlarımız ve tabletlerimiz gelmesin. Sık sık olmasa da bazen işimizin düştüğü ve kullanmak zorunda kaldığımız bilgisayarlarımızda bu güncellemelere dahildir. Bilgisayar ve güncelleme denince de aklımıza ilk olarak Microsoft ve onun geliştirdiği Windows arayüzü geliyor. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan ve genellikle de sevilen Windows arayüzü, her geçen yıl çeşitli tasarım özelliklerine kavuşuyor. Microsoft, hatırlarsınız son olarak kullanıcılarına Windows 10 Ekim güncellemesini yayınlamıştı. Şirket bu güncelleme ile birlikte onlarca yeniliği de kullanıcılarına sundu. Şimdi ise raporlar Windows 10‘un, önümüzdeki günlerde köklü değişikliğe uğrayacağını ortaya koyuyor.

Windows Central adındaki kaynak tarafından paylaşılan bilgilere göre Microsoft, 2021 yılında Windows 10 arayüzünde büyük bir tasarım değişikliğine gidecek. Örneğin; başlat menüsü, denetim masası ve dosya gezgini olmak üzere çeşitli araçlar yeni arayüze kavuşacak. Bahsettiğimiz bu uygulamaların hepsi, daha modern ve yeni animasyonların olduğu büyük bir yükseltme alacaklar.

Dahili kod adı Sun Valley olan yeni kullanıcı arayüzü projesi, 2021 Noel için planlanan Windows 10 Cobalt sürümünün bir parçası olacak. Ortaya çıkan  Dahili belgeler projenin; modern ve hafif platformlardan etkilenen ve kullanıcı beklentilerine ayak uydurması beklenen  “yeni bir yaşam” ve modernizasyon projesi olduğunu bildiriyor.

Tablet kullanıcıları için ise,  daha iyi animasyonlar ve daha akıcı bir performans bekleniyor. Microsoft’un dokunmatik klavye ve emoji seçiciyi yeniden tasarladığını zaten biliyoruz; en azından bu özelliğin Windows Insider geliştirme kanalında başlatıldığına dair kanıtlarda mevcut. Bununla birlikte Microsoft,  uygulama pencereleri ve diğer alanlar da dahil olmak üzere tüm kullanıcı arabirimindeki yuvarlatılmış köşeleri kaldırmaya devam edecektir.

Tüm bunlara ek olarak Microsoft, Windows 10 arayüzündeki karanlık modu da yeniden tasarlayacak. Uygulamalar ile senkronize olması beklenen karanlık moda da, sonraki güncelleme ile sihirli dokunuşlar yapılacak.

Microsoft’un yeniden tasarlayacağı bu arayüz,  2017 yılında tanıtılan  Fluent Design’ın bir tür evrimi olacak. Ancak şirket bu güncellemesinde, Windows 7’den Windows 8′ geçtiği gibi bir yol izlemeyecek. Aksine kullanıcılar yine Windows 10 üzerinden bu yeniliklere kavuşacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu