GenelXiaomi

Rekor Üstüne Rekor! Xiaomi, Son Üç Ayda Ne Kadar Para Kazandığını Açıkladı

Xiaomi, 2023’ün üçüncü çeyreğinde ne kadar para kazandığını açıkladı. Ürün yelpazesini daima genişletme hedefinde olan şirket, görünüşe göre hem bunda hem de satışlarda başarılı oldu. Teknoloji devi bu üç aylık süreçteki toplam karını yüzde 182.9 artırırken, son iki yılda akıllı telefon satışlarını ilk defa artırmaya başardı. işte ayrıntılar…

Xiaomi 2023 Yılı 3. Çeyrek Karını Açıkladı

Akıllı telefon üreticileri zor bir dönemden geçiyor. Tüm dünyada etkisini hissettiren enflasyon, insanları ihtiyacı olmayan ürünlere para harcamaktan uzaklaştırıyor. Üstelik telefonların her yeni modelde biraz daha artan performansı bu durumu sadece kötü etkiliyor. Pek çok kişi mevcut cihazını değiştirmeden uzun süre kullanmak istiyor. Yine de Xiaomi diğer markalara kıyasla biraz daha az etkileniyor gibi duruyor.

Xiaomi 12 indirim

Açıklanan finansal rapora göre, Xiaomi 2023’ün üçüncü çeyreğinde 70.9 milyar Yuan yani 9.92 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin aynı dönem içerisindeki kar oranı ise 840 milyon dolar oldu. Bu bir önceki dönemin finansal tablosuyla kıyaslandığında yüzde 182.9 artış anlamına geliyor. Gelirlerle beraber teknoloji devinin hazinesi de doldu.

Xiaomi’nin kasasında şu anda 127.6 milyar Yuan yani 17.8 milyar dolar nakit para var. Elbette ki bu Apple’ın sahip olduğu 261,8 milyar dolar ile kıyaslandığında hiçbir şey. Yine de oldukça büyük bir para. Ancak şirketin en önemli finansla başarısı ise gelirlerinden ziyade satışlarını artırmadaki başarısı oldu. Bunun en büyük nedeni ise tanıtıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Xiaomi 14 serisi oldu.

Akıllı telefon departmanı son çeyrekte yüzde 16.6 büyüyerek rekor kırdı. Elbette ki biz şirketi akıllı telefonlarıyla tanısak da aslında hayatımızın her noktasında. Akıllı su ısıtıcı, diş macunu, robot süpürge, bulaşık makinesi, bilgisayar, televizyon, araba ve çok daha fazlası. Xiaomi hayatımızın her noktasında. işte tam da bu sayede şirketin Mi Home uygulamasını aktif olarak kullanan kişi sayısı 84 milyona ulaştı.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu