GenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Yemeksepeti Allah’a Emanet! Hesabınız Varsa DİKKAT!

Türkiye’nin en önemli restoran ağı Yemeksepeti bugün siber saldırıya uğradı. Kişisel veriler konusunda da büyük endişe başladı. İşte detaylar…

Özellikle öğrenciler ve “Bugün ne yesem?” diye düşünenlerin imdadına Hızır gibi yetişen Yemeksepeti siber saldırıya uğradı. Haliyle bu da herkesi endişeye sevk etti. Şirketten hemen resmi açıklama geldi. Buna göre siber korsanlara tarafından saldırıya uğrayan sitede kişisel bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı.

Ancak Yemeksepeti’nin yönetimi duruma açıklık getirerek sorumluluk sahibi olduklarını gösterdiler. Buna göre kredi kartı bilgileri MasterCard altyapısıyla korunduğu için kart bilgilerinin çalınması söz konusu değil. Ancak şahsi bilgilerin, yani ad soyad, telefon numarası, adres gibi verilerin ele geçirilmiş olması nedeniyle Yemeksepeti büyük panik yaşıyor.

Sitedeki SHA-256 kriptografik algoritması sayesinde kart bilgileri sızdırılamasa da yönetim her ihtimale karşı şifre değiştirmek gerektiğini vurguladı. Üçüncü kişiler tarafından hesaplara giriş yapılamasa da, özellikle reklam için telefon numarası bilgilerinin satılması söz konusu olabileceği için mutlaka şifrenizi değiştirmenizi öneriyoruz. Son günlerde küresel çapta siber saldırılar yapılıyor. Bu nedenle Yemeksepeti yönetimi durumu düzeltinceye kadar birkaç kez şifrenizi değiştirmeniz faydalı olacaktır.

Yakın zamanda bütün bu sorunların düzeleceğine inanıyoruz. Ayrıca her olasılığa karşı hiçbir e-ticaret sitesinde kart bilgilerini tutmamak gerektiğini de belirtelim. MasterCard altyapısı kuşkusuz sağlam ancak her duruma hazırlıklı olmak gerekiyor. Şu an sitede yemek siparişleri de aynen devam ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu