Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriGündemHarmonyOSHuaweiMobiroller

Wiko 5G HarmonyOS ile Karşımıza Çıktı!

Huawei’nin açık kaynaklı işletim sistemi HarmonyOS genişlemeye başladı. Şimdi de Wiko 5G modeli HarmonyOS ile geldi. İşte detaylar.

Amerika’nın Çin’i bitirme planları ters tepmeye devam ediyor. Android ambargosunu Huawei’ye uygulayan Amerika, bu süreçte Huawei’nin kendi işletim sistemini oluşturabileceğini düşünemedi. HarmonyOS ile karşımıza çıkan çinli firma şimdiler de kendi işletim sistemini yaymaya başladı. Wiko markası HarmonyOS ile ilk telefonunu tanıttı. Wiko 5G modeli aynı zamanda HarmonoyOS Connect ekosistemini destekleyen ilk üçüncü taraf cihaz oldu.

Özüne bakacak olursak Wiko 5G neredeyse Huawei Nova 9 SE’nin tam bir kopyası konumunda. Aynı zamanda Hi nova 9 SE’nin tam bir kopyası olduğu için teknik olarak burada her şey o kadar ilginç değil. HarmonyOS ile çalışan Wiko 5G, Snapdragon 695 ile kutusundan çıkarak fark yaratıyor. Huawei maalesef ki Çin dışında 5G desteğini resmi olarak ambargolardan dolayı sunamıyor.

Wiko 5G

Ayrıca kare hızı 90 Hz’den 120 Hz’e çıkarıldığı için yeni telefon ekran açısından Nova 9 SE’den daha iyi. Ekran boyutu ise değişmiyor ve 6.78 inç büyüklüğünde IPS panel ile karşımıza çıkıyor. Diğer özelliklere gelince, belirtilen modellerden hiçbir fark yok. Yeni canavar 108 megapiksel ana kamera, 66 watt şarjlı 4000 mAh pil, 128 GB veya 256 GB dahili depolama birimi ile geliyor.

Şimdilik sadece Çin’de satılacak olan bu telefonun 280 dolar gibi oldukça uygun bir fiyata satılacağını belirtelim. Bakalım 2023’te HarmonyOS diğer Çinli telefon üreticileri tarafında da tercih edilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu