Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi MIUI Kullanıcı Sayısında Rekor Kırıldığını Açıkladı

Xiaomi yayınladığı son mali raporda MIUI kullanıcı sayısına ilişkin de veriler açıkladı. MIUI kullanıcı sayısı yarım milyarı aştı.

Xiaomi MIUI arayüzünde yeni bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Xiaomi’yi yakından bilenler Çinli şirketin MIUI arayüzünü geliştirerek ortaya çıktığını iyi biliyor olacaktır. Xiaomi şu an pek çok segmentte ürün tanıtımları gerçekleştirse de mobil dünyasına bir yazılım şirketi olarak adım attı.

Xiaomi MIUI Kullanıcı Sayısını Açıkladı

Xiaomi bugün 2022 yılı ikinci çeyrek dönemine ait mali raporu açıkladı. Burada MIUI arayüzü hakkında çarpıcı istatistiklere de yer verildi. Şirketten yapılan açıklamaya göre ikinci çeyrek itibariyle aktif MIUI kullanıcı sayısı 547 milyonu aşmış durumda. İstatistikler yalnızca Çin’den değil, dünyanın her yerinden kullanıcıları dikkate alınarak oluşturulmakta. Yalnızca Çin göz önüne alındığında ise ülkedeki MIUI kullanıcı sayısının 140,2 milyona ulaştığı ve bunun bir rekor olduğu belirtildi.

Sadece ikinci çeyrek itibariyle 17.8 milyon kişi MIUI kullanıcı oldu. Çin’de ise bu sayı 4.6 milyon olarak belirtildi. Hatırlatmak gerekirse Kasım 2021’de MIUI kullanıcı sayısı ilk kez 500 milyonu aştı.

MIUI’nin resmi lansmanı 2010 yazında, Ağustos ayında gerçekleşti. MIUI’nin tarihi yüzlerce beta test kullanıcısı ile başladı. Ve beş yıl sonra 2015 yılında kullanıcı sayısı 100 milyonu aştı ve ardından büyüme hızlanmaya başladı. Şirket, 2018’de 200 milyon ve 2019’da 300 milyon kullanıcı bildirdi. Ocak 2021 itibariyle dünya çapındaki MIUI kullanıcı sayısı 400 milyonu aştı. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu