Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

MediaTek Helio G96 Orta Segmenti Şaha Kaldırmaya Geldi

MediaTek orta segmentte yer alacak olan yeni yonga seti ile karşımıza çıktı. MediaTek Helio G96 yonga seti bakalım neler sunuyor?

MediaTek yonga seti konusunda bugün ilginç bir karar ile karşımıza çıktı. Yoluna Dimensity serisi ile devam edeceğini düşündüğümüz firma, Helio serisini tekrar canlandırdı. MediaTek Helio G96 ile orta segment telefonları hedefine alacak olan yonga seti devi sunduğu özellikler ile Dimensity serisini artamıyor diyebiliriz.

Orta segmentin yeni oyuncusu: MediaTek Helio G96

MediaTek‘in yeni yonga seti 2.05 GHz saatı hızına sahip iki adet Cortex A76 çekirdeği ve alt adet Cortex A55 çekirdeklerinden oluşuyor. Hatırlayacağını üzere Helio G95’te Mali G76 MC4 grafik birimi yer alıyordu. Bu yonga setinde ilginç bir şekilde daha güçsü olacak Mali G57 MC2 grafik birimine yer veriliyor. MediaTek’in neden böyle bir tercih yaptığı ise henüz biliniyor.

Ekran konusunda yeni yonga setimizde 120 Hz ekran yenileme hızını Full HD+ çözünürlüğünü, LCD ve OLED panelleri destekliyor. Ayrıca video tarafında 30 FPS hızında 4K çözünürlüğünde video çekimine imkan sağladığı gibi 108 Megapiksel sensörleri de destekliyor. Bu yonga seti ile 108 Megapiksel sensörün orta segmente önümüzdeki yıl giriş yapacağı da ortaya çıkmış oldu.

MediaTek Helio G96

LTE konusunda CAT 13 bağlantısı ile gelen yonga setimiz Bluetooth 5.2 bağlantısına da sahip. Depolama tarafında tercihini UFS 2.2’den yana kullanan MediaTek bu yongasında HyperEngine 2.0 Lite teknolojisine de yer veriyor. HyperEngine 2.0 Lite sayesinde optimizasyon hızlı bir şekilde yapılıyor ve oyunlarda kasma sorunlarının önüne geçiliyor. Ayrıca G96 için donanımda 3DNR ve MFNR parazit azaltma gibi yeni kamera işleme özelliklerini de içeriyor.

2021’in son çeyreğinde bu yonga setini Çinli üreticilerin orta segment telefonlarında görmeye başlayacağız. Fiyat açısından Dimensity’den de uygun olan yeni yonga seti, telefon fiyatlarının bir nebze düşmesinde rol üstlenecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu