Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony’nin iddialı amiral gemisi Xperia 5 II performans testlerinde görüldü!!!

Sony’nin bu yıl piyasaya süreceği iddialı özelliklere sahip amiral gemisi Xperia 5 II, özellikleriyle beraber Geekbench’de görüldü.

Mobil sektörün önde gelen isimlerinden olan Sony,yeni amiral gemisi Xperia 5 II için artık gün saymaya başladı. 17 Eylül tarihinde görücüye çıkarılacak olan bu cihaz, şirketin yanı sıra bekleyenleri de bir hayli heyecanlandırmaya başladı.  Tanıtım tarihinin yaklaşması ile beraber, haliyle sızıntılarda bir o kadar artıyor. Daha önce render görüntüleri ve teknik özellikleri ile çeşitli yerlerde sızdırılan Xperia 5 II, bugün de güçlü işlemcisi ile Geekbench performans testlerinde boy gösterdi.

Geekbench‘te listelenen bu cihaz, daha önceden de sızdırıldığı gibi  1.8GHz Octa çekirdekli Snapdragon 865 yonga setinden güç alacak. Buna ek olarak 8GB RAM ve Android 10 işletim sistemi ile de kutudan çıkacak.

Xperia-5-II

İşlemcisi ile öne çıkan Xperia 5 II, Geekbench testlerinden sırasıyla tekli çekirdekte 909 puan alırken, çoklu çekirdek testinde ise 3.323 puan almayı başardı.

Hatırlarsınız bu cihazı daha önce mavi bir renk ile görmüştük. Ancak ünlü bir sızıntıcı olan  Evan Blass, paylaştığı yeni bir Tweet ile siyah ve gri renk seçeneklerini de ortaya çıkardı. Ayrıca bu paylaşımda dikkat çeken başka bir detayda, cihazın 3,5 mm’lik kulaklık girişi ile beraber gelecek olması.

6.1 inçlik ekran boyutu ile gelecek olan Xperia 5 II120Hz yenileme hızı ve 240Hz dokunmatik örnekleme ile desteklenecek. Buna ek olarak cihazın, FHD+ çözünürlüğe sahip OLED bir ekran ile donatılacağı da sızıntılar arasında yer alıyor.

Xperia 5 II Snapdragon 865 ile gelecek

İşlemci hakkında konuşacak olursak Xperia 5 ailesinin bu yeni üyesi; Qualcomm’un en iyi silahlarından biri olan  Snapdragon 865 yonga setinden güç alacak. Ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi 8GB RAM ve 128GB hafıza seçenekleriyle de desteklenecek.

Kamera özelliklerine değinecek olursak Sony, bu telefonda  F1.7 diyafram açıklığı, 24 mm lens ve 82 derecelik alan görüşüne sahip 12 megapiksellik üçlü bir yapılandırmaya yer verecek. Buna ek olarak F2.4 diyafram açıklığına sahip 12 megapiksel Telefoto,  3X optik yakınlaştırma, 16 mm odak uzaklığı ve son olarak da  124 derecelik alan görünümünü destekleyen 12 megapiksellik ultra geniş açılı lenslerle de desteklenecek.

Ayrıca kamera özellikleri arasında, OISEIShibrit OIS + EIS ve 4K HDR çekimlerde 120 fps’e kadar video kaydı yapılabileceği söyleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu