Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mi 9 kamerası yeniden değerlendirildi! DxOMark puanı değişti mi?

Şubat ayında tanıtıldıktan hemen sonra DxOMark kamera puanı açıklanan Xiaomi Mi 9 ‘un kamerası bir kez daha mercek altında. Site bu defa telefonun geniş açı ve gece çekim modlarını ele aldı.

Akıllı telefon kameralarını inceleyip bunları puanlar eşliğinde değerlendiren DxOMark’ın son zamanlarda güvenirliğini yitirdiği herkesin malumu. Site kısa süre önce Huawei Mate 30 Pro’nun kamera incelemesini gerçekleştirirken henüz telefonlarda olmayan bir kamera yazılımı ile bu değerlendirmeyi yaptığını belirtti. DxOMark’ın iddiasına göre bu kamera yazılımı daha sonra güncelleme kapsamında Mate 30 Pro’ya aktarılacak.

DxOMark bildiğiniz üzere eylül başında değerlendirme kriterlerinde değişiklik yaptığını ve bundan sonra akıllı telefonların geniş açı ve gece çekim modlarını da değerlendirmeye aldıklarını belirtti. Bunun üzerine daha önce değerlendirmeye alınan bazı telefonların puanları değişti. Bunlardan biri de Xiaomi Mi9 oldu.

Xiaomi Mi 9 kamera genel puanı değişmedi

Mi 9’un gece çekimleri site tarafından övgü alırken, söz konusu geniş açılı çekimler olduğunda ise detayların düşük olduğu ve iç mekan çekimlerinde enstantane hızının düşüklüğü eleştirilen konular oldu. Xiaomi Mi 9’un fotoğraf puanı 112’den 115’e çıksa da, 110 olan genel puanda herhangi bir değişim yaşanmadı. Xiaomi Mi9 şu an DxOMark listesinde sekizinci sırada yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu