Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiSamsung

Samsung-Apple ve Huawei arasındaki rekabette son durum!

Samsung-Apple ve Huawei arasında gerçekleşen rekabet her geçen çeyrek dilimde daha agresif bir hal almaya başladı. Yaklaşık bir ay önce IDC tarafından yayınlanan bir raporda Hauwei’in ikinci çeyrek itibariyle Apple’ı geçtiği ve ikinci büyük telefon üreticisi konumuna yükseldiği bilgisi yer aldı. Bu gelişme şimdi bir başka pazar araştırma kurulu Gartner tarafından da onaylandı.

Samsung-Apple ve Huawei rekabetinde dengeler değişiyor

Gartner tarafından yayınlanan rapora göre nisan-haziran dönemini kapsayan ikinci çeyrekte 374.3 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşti. Huawei bu dönemde satışları %38.6 artırarak Apple’ı geçmeyi başardı. Geçen yıl aynı dönemde 35.9 milyon telefon satan Huawei, bu yıl aynı dönemde 49.8 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

Samsung-Apple ve Huawei
Samsung-Apple ve Huawei

Zirvede Samsung var, ancak Güney Koreli üreticinin satışlarında ve haliyle pazar payında ciddi bir düşüş göze çarpıyor. Samsung geçen yıla kıyasla 10 milyon adet daha düşük satış gerçekleştirdi. Apple ise neredeyse aynı sayıda iPhone satmış görünüyor.

Xiaomi cephesinde de kayda değer bir satış artışı yaşandığını görüyoruz. Bir önceki yıl aynı dönemde 21.1 milyon telefon satan Xiaomi, 2018’in ikinci çeyreğinde bu rakamı 32.8 milyona çıkarmayı başarıyor. Beşinci sırada bulunan Oppo ise geçen yıl aynı döneme kıyasla 2.5 milyon daha fazla telefon satışı gerçekleştirdi.

Üreticiler bazında rekabet bu şekilde sürerken, alt bölümde ise işletim sistemleri tarafında gerçekleşen rekabete göz atabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu