GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobil UygulamalarMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

PUBG Mobile yasaklandı; artan gerilim 118 uygulamanın canına okudu!

Çin ile Hindistan arasında yaşanan gerilim büyümeye devam ediyor. Hindistan, PUBG Mobile dahil 118 uygulamayı ülke içerisinde yasaklıyor!

Haziran ayında Çin ile askeri anlamda büyük problemler yaşayan Hindistan, 59 Çinli uygulamayı ülke içerisinde yasaklamıştı. O dönem yaşanan gerilim sonucunda her iki ülkeden de birçok asker zarar görürken, sanal savaşın verdiği tahribat her iki ülkenin vatandaşlarını da kızdırdı. Haziran ayında TikTok ve WeChat’de dahil 59 farklı uygulamayı yasaklayan Hindistan, şimdi de aralarında PUBG Mobile ve Mobile Legends’in de bulunduğu 118 uygulamayı yasaklama kararı aldı.

Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Hindistan’ın egemenliğine, bütünlüğüne, savunmasına, devletin güvenliğine ve kamu düzenine zarar veren118 Çin merkezli uygulamanın ülke içerisinde yasaklandığı belirtildi. Listede yer alan uygulamaların arasında PUBG Mobile, Arena of Valor, Rules of Survival ve Mobile Legends gibi birçok popüler oyunun bulunması ise trajikomik olarak nitelendirildi.

Oyunların yanı sıra APUS bünyesindeki uygulamalar ve fotoğraf, mesajlaşma, tema ve güvenlik alanlarına hizmet veren sayısız uygulama Hindistan içerisinde yasaklanırken, bu uygulamaların devlet düzeni için nasıl tehditler oluşturduğu bilinmiyor. Tabi, gerçekten tehdit oluşturuyor mu? Bu da cevap bekleyen bir konu; ancak kesin olan bir şey var. O da bundan sonra toplam 177 Çinli uygulamanın Hindistan içerisinde kullanılamayacak olması.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu