Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Galaxy Note 5 Android 8-0 güncellemesi alacak mı?

Galaxy Note 7 tanıtımından kısa bir süre sonra pil kaynaklı patlamaların yaşanmasının ardından piyasadan toplatıldı. 2015 yılında tanıtılan Galaxy Note 5 özel kaynaklı bu durum nedeniyle iki yıl boyunca Galaxy Note serisini temsil eden amiral gemi model oldu. Ülkemizde hala 2.400 / 2.500 lira fiyat bandında satışta telefon için görünüşe bakılırsa güncelleme noktasında yolun sonuna gelindi. Galaxy Note 5 Android 8-0 güncellemesi yayınlanacak mı?

Galaxy Note 5 Android 8-0 güncellemesi

Konuya ilişkin SamMobile sitesinin yayınladığı özel habere göre Note 5 için Android 8.0 (Android O) güncellemesi yayınlanmayacak. Android 5.1 Lollipop sürümüyle çıkış yapan, geçen yıl Android 6.0, bu yıl ise Android 7.0 sürümüne yükseltilen Galaxy Note 5 iki yıl içerisinde iki büyük Android güncellemesi aldı.

Galaxy Note 5 Android 8-0
Galaxy Note 5 Android 8-0

Samsung ve Google’ın güncelleme politikaları göz önüne alındığında telefonun güncelleme kapsamı dışında bırakılması normal karşılanabilir, ancak iki yıldır Note serisinin tepe modeli konumunda olan ve hala hatırı sayılır bir ücret karşılığında satın alınan bir telefonun artık büyük bir Android güncellemesi almayacak olması gerçekten üzücü.

Galaxy Note 5 her ne kadar büyük bir güncelleme almayacak olsa da, en az bir yıl daha güvenlik odaklı güncellemeler almaya devam edecek.

Benzer şekilde hala kullanıcılardan ilgi gören ve büyük bir kullanıcı kitlesine sahip Galaxy S6 serisi ve Galaxy A 2016 serisi modeller de Android 8.0 güncellemesini almayacak.

 

Android O güncellemesi alacak Samsung cihazlar açıklandı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu