AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobiroller

iPhone 14 Pro İki Farklı Ekran Sürekli Açık İşlevine Sahip

Yeni bir rapora göre iPhone 14 Pro serisinde iki farklı ekran sürekli açık özelliği mevcut. Biri zaten yıllardan bu yana Android’de kullanılıyor.

iPhone 14 Pro serisindeki önemli gelişmelerden birinin (iPhone kullanıcılarına göre) ekran sürekli açık işlevi olduğunu söyleyebiliriz. Android cephesinde yıllardan beridir kullanılan ekran sürekli açık işlevi Apple cephesinde biraz farklı işliyor. XDA Developers sitesinde yer alan habere göre Apple, Pro modellerde iki farklı ekran sürekli açık moduna yer veriyor.

İlk mod, zaten lansmanda değinildi ve birçok YouTube videosunda karşımıza çıktı. Bu modda ekran parlaklığı azaltılırken, ekran görüntüsü korunuyor ve ayrıca duvar kağıtları ve widget’lar görünüyor.

İkinci mod, ekranı tamamen siyah yapmanızı sağlıyor. Bu tam da yıllardan bu yana Android ekosisteminde gördüğümüz versiyon. Ayarlar- Odak- Odak Modunu Seç bölümünden standart ekran sürekli açık işlevi seçilebiliyor. Seçildikten sonra arka plan siyah rengi alırken, saat, tarih ve hava durumu beyaz olarak görüntülenmekte. Android telefonların aksine, bu modu etkinleştirdikten sonra, telefon arayüzünün altında Rahatsız Etmeyin mesajı görüntülenecek.

iPhone 14 Pro serisi LTPO panel kullandığı için ekran sürekli açık işlevinde ekran tarama hızı 1Hz’e kadar düşürülebiliyor. Bu nedenle batarya tüketimi sınırlı kalmakta. Bu özelliğin sadece Pro modellerde yer aldığını hatırlatalım. Çok çok önemliymiş gibi iPhone 14 ve iPhone 14 Plus bu işlevden mahrum bırakıldı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu