Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 11 Performans Konusunda Çok İyi; Ancak Büyük Bir Sorun Var

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Xiaomi Mi 11, Snapdragon 888 yongasıyla oldukça iyi bir performans ortaya koyuyor. Ancak bir sorunumuz var;

Xiaomi Mi 11 hakkında aylarca konuştuk durduk. Sürekli olarak güçlü bir işlemciyle geleceğini ve performans olarak da çok iyi olacağını sizlere söylemiştik. Beklediğimiz gibi de oldu; Mi 11, Snapdragon 888 ile donatıldı ve mükemmel bir performans ile geldi. Ancak performans kadar önemli olan başka bir şey daha var; Güç tüketimi ve ısınma…

Xiaomi Mi 11, bildiğiniz üzere Mi 10’dan daha düşük olan bir pil donatıldı. Bununla birlikte cihaz, Mi 10’un üstünde bir yonga setiyle de tanıtıldı. Bildiğiniz üzere Mi 11’e güç veren yonga seti, Qualcomm’un en yeni silahı olan Snapdragon 888. Şüphesiz bu işlemcinin gücü tartışılamaz. Ancak ortada farklı bir sıkıntımız var.

Mi 11 çok fazla güç tüketiyor

Qualcomm, Snapdragon 888’in tanıtımında, yeni platformun bir önceki Snapdragon 865’den daha hızlı olacağına değindi. Bununla birlikte enerji verimliliğinde de bir takım geliştirmeler olduğunu sözlerine ekledi. Lakin beklediğimiz vaatlerdeki gibi olmadı. Zira Mi 11, çok fazla güç tüketiyor ve bir o kadar da ısınıyor.

Yabancı kaynaklar bugün Mi 11’in detaylı bir testini açığa çıkardılar. Bu testlerde Xiaomi’nin iddialı amiral gemisi; hem güç tüketimi, hem de ısısıyla birlikte derecelendirildi. Sonuçlar ise şaşırtıcı;

Geekbench, GFXBench, AnTuTu, SPECInt ve 3D Mark testlerinden geçirilen Mi 11, oldukça önemli bir sınavdan geçti. Bunun yanı sıra; PUBG Mobile, Genshin Impact oyunlarında da yoğun bir gün geçirdi. Şimdi gelin o istatistiklere bir göz atalım.

Mi 11 performans olarak pişman etmiyor

Xiaomi’nin güçlü silahı Mi 11, performans olarak kesinlikle pişman etmiyor. Bununla ilgili hiçbir problemimiz yok diyebiliriz. Genel anlamda baktığımız zaman Mi 11’de bulunan Snapdragon 888, bir önceki Snapdragon 865’i rahatlıkla mağlup etmeyi başarıyor. Hatta Geeknbench testlerinde Apple’ın A13 Bionic çipini de aynı şekilde geçiyor. Fakat can sıkan sorunlarımız; cihazın çok ısınması ve bir o kadar da güç tüketmesi…

Yapılan ilk testlerden biri AnTuTu oldu. Mi 11 bu testte toplam %4’lük bir pil tüketti. Bu önceki Snapdragon 865’li telefonlarla kıyasladığımızda gayet normal. Lakin cihaz bu testte 12 derece ısındı. İşte diğer akıllı telefonların avantajı burada ortaya çıkıyor. Snapdragon 865’li bir telefon ise, aynı testte sadece 4 derece ısınıyor. Fark açıkça ortada.

Öte yandan SPECint testinde işler daha da kötüye gidiyor. Snapdragon 888’in ”büyük çekirdeği” olan Cortex X1’i, Snapdragon 865’in ”büyük çekirdekli” Cortex A77’sinden %26 daha hızlı. Fakat Cortex X1’in güç tüketimi, Snapdragon 865’in Cortex A77’sinden %25 daha daha fazlaydı. Bu testte ise Mi 11’in yüz kızarttığını söyleyebiliriz.

Gel gelelim asıl testimiz olan PUBG Mobile ve 3DMark Wild Life’a. PUBG Mobile testinde Mi 11, o kadar fazla güç tüketti diyemeyiz. Bu, daha önceki Mi 10 Pro ile eşdeğer olan bir seviyede. Örneğin Mi 11 üzerinde 30 dakika oynanan PUBG Mobile, %86’dan %77’ye kadar kayıp verdi. Ancak Genshin Impact oyununda işin boyutu bir hayli değişti. Mi 11 sadece 10 dakika oynanan bu oyunda, 50 dereceye kadar ısındı. Ardından cihaz kendini otomatik olarak sağlama aldı ve kare hızını 60’dan 30 fps’e çekti.

Gördüğünüz gibi Mi 11’in zorlu sınavının, pek de başarılı geçmediğini söyleyebiliriz. Cihazın performansına hiçbir sözümüz yok fakat, ısınma ve güç tüketiminde kullanıcıyı çok tatmin edeceği söylenemez. Bunun için Mi 11 Pro’yu beklemek şu an için daha mantıklıdır diyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu