Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji Haberlerirealme

realme GT 6 Türkiye Geliyor, Onaylandı

Amiral gemisi katili telefon realme GT 6 Türkiye pazarına giriş yapacak. Snapdragon 8S Gen 3 işlemcili telefon bakalım neler sunacak.

Realme, Realme GT 6’nın küresel pazarlarda satışa sunulacağını onayladı. Realme’nin kurucusu ve CEO’su Sky Li, GT 6’yı yeni amiral gemisi katili olarak lanse etti ve şirketin lansmanıyla üst düzey pazarda bir iz bırakmayı hedeflediğini söyledi. Peki, realme GT 6 Türkiye pazarında satışa sunulacak mı?

Realme GT 6’nın İtalya, Hindistan, Endonezya, İspanya, Tayland, Malezya, Meksika, Filipinler, Brezilya, Polonya, Türkiye, Suudi Arabistan ve daha birçok pazarda piyasaya çıkacağı doğrulandı. GT 6’nın öne çıkan en önemli özelliklerinden biri görüntüleme, verimlilik ve kişiselleştirme başta olmak üzere yapay zeka desteli bir telefeon olması.

Realme henüz Realme GT 6‘nın herhangi bir teknik detayını açıklamadı. Ancak raporlar telefonun yakın zamanda Çin pazarında piyasaya sürülen Realme GT Neo 6‘nın yeniden markalanmış bir versiyonu olacağını öne sürüyor. Şimdi bu detaylara göz atalım.

realme GT 6 başlıca özellikleri

Akıllı telefonda Gorilla Glass Victus 2 ile koruma altına alınan ve ekran içi parmak izi tarayıcısına sahip 6,78 inç büyüklüğünde OLED BOE S1 kavisli ekran yer alacak. Bu ekran 1,5K çözünürlük, 120Hz yenileme hızı ve 6.000 nit’e kadar maksimum parlaklık sunacak. 

GT 6’nın işlemci biriminde Snapdragon 8s Gen 3 yer alacak ve bu işlemciye 16 GB’a kadar LPDDR5x RAM ve 1 TB’a kadar UFS 4.0 depolama alanı eşlik edecek. 100W şarjlı 5.500mAh bataryaya sahip cihaz kutudan Android 14 tabanlı realme UI 5.0 kullanıcı arayüzü ile çıkacak.

GT Neo 6, 32 megapiksellik bir ön kamerayla geliyor. Arka kamera modülünde OIS destekli 50 megapiksel Sony LYT-600 ana kamera ve 8 megapiksel IMX355 ultra geniş açılı lens bulunuyor. Telefon, Çin’de 290 dolardan başlayan fiyatlardan satışa sunuldu. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu