Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei dünyanın en büyüğü oldu! “Ben tek, siz hepiniz!”

Yılın ilk çeyreğinde daralma yaşayan akıllı telefon pazarında ezberler bozuldu! Huawei, ABD ve dişli rakibi Samsung’a rağmen dünyanın en büyüğü oldu!

Özellikle son yıllarda Amerika Birleşik Devletleri ile yaşadığı problemler nedeniyle Qualcomm, Google ve birçok büyük şirket ile yollarını ayırmak zorunda kalan, özellikle Avrupa‘da büyük bir kitle kaybı yaşayan ve kendi mobil hizmetleri ile ayağa kalkmaya çalışan Huawei, tarihinde ilk kez Samsung‘u geride bırakarak dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumuna yükseldi. Counterpoint Research isimli araştırma şirketinin yayınladığı verilere göre Çinli teknoloji devi, 2020‘nin Nisan ayında tarihi bir başarı yakalayarak “Ben tek, siz hepiniz!” demeye devam etti. Peki Huawei-ABD gerilimi nasıl böyle sonuçlandı?

Nisan 2020 itibariyle dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei, Güney Kore‘li rakibi Samsung‘un %17‘lik pazar payını %19‘luk pazar payı ile geride bırakmayı başardı. Yani pazardaki akıllı telefonların %19’unu oluşturan Huawei, ilk defa böyle bir konuma yükselebildi. Bu yükselişin sebebini ise ABD-Huawei gerilimine bağlayan yetkililer, özellikle Çin pazarında halkın ABD’yi boykot ederek Huawei ürünlerini tercih ettiklerini belirtiyor. Mevcut durumlarda da dünyanın en büyük pazarı olan Çin, halkıyla birlikte üreticiyi rakiplerinin üstüne; zirveye taşıyor.

Huawei ABD

Aynı zamanda bu başarının dünyada mevcudiyetini koruyan Koronavirüs pandemisine de bağlayan yetkililer, mevcut durumun Samsung cephesinde büyük bir daralmaya yol açtığını söyledi. Bu da Çinli teknoloji devi Huawei’nin dünyanın en büyük pazarında artan kitlesi ile birleşince akıllı telefon pazarının zirvesi Çinlilere kalmış oldu. Hindistan, Güney Amerika ve Avrupa gibi pazarlarda düşüş yaşayan Samsung’un ise, virüs sonrası dönemde tekrar toparlanması öngörülüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu