Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi MIUI 12 arayüzünde köklü değişikliklere gitti (Resim)

Çinli teknoloji devi Xiaomi, sevilen arayüzü MIUI 12’ye yeni özellikler eklemeye devam ediyor. İşte bu hafta ortaya çıkan MIUI 12 yenilikleri;

Güncelleme ve yenilik konusunda kendini aşmış olan Xiaomi, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü  MIUI 12 arayüzüne yepyeni özellikler eklemeye devam ediyor. Global olarak kullanıcıların bir kısmı bu güncellemeye henüz  sahip olamasa da, Çin’deki kullanıcılar yeni özelliklere şimdiden kavuşmaya başladılar bile. Android 10 ve Android 11 işletim sistemleri üzerinde test edilen MIUI 12, Çin’deki kullanıcılarına bu hafta pek çok yenilik getirdi. Dilerseniz gelin sözü fazla uzatmadan kararlı ve beta gruplarına gelen bu yeniliklere bir göz atalım;

MIUI 12’ye eklenen ilk özellik, yukarıda da gördüğünüz gibi usb bağlantısı arayüzünde ortaya çıkıyor. Yeni güncelleme ile  birlikte telefonu bilgisayarınıza bağladığınız zaman bu yenilenmiş arayüz sizi karşılayacaktır. Ayrıca bu özellik şimdi, Android 10’lu Xiaomi telefonlarında da destekleniyor.

MIUI 12’ye eklenen başka bir özellik ise senkronizasyon kısmında gerçekleşiyor. Bu haftaki güncelleme ile birlikte hesap ve senkronize bölümü de, yeni bir arayüze kavuşuyor.

Xiaomi’nin bu haftaki test kullanıcılarına sunduğu bir başka yenilik ise ”rahatsız etmeyin modunda” ortaya çıkıyor. Yukarıda da gördüğünüz gibi ses ayarları kısmı yeni bir tasarıma geçiyor ve rahatsız etmeyin moduna da pek çok yenilik ekleniyor.

MIUI 12

Dördüncü ve son olarak ise karşılaştığımız diğer farklılık klavye ve giriş ayarlarında gerçekleşiyor. Yukarıda da göreceğiniz üzere bu haftaki kapalı beta sürümü ile, dil ve giriş ayarlarınızda yeni bir arayüze geçiş yapılıyor.

Tüm bunlara ek olarak Çinli üretici, bu haftanın başlarında MIUI Launcher uygulamasında da köklü bir değişikliğe gitti. MIUI Launcher’e eklenen yeniliği de aşağıdaki videodan görebilirsiniz;

MIUI 12 ile gelen yenilikler

  • Bugün ortaya çıkan bir videodan gördüğümüz kadarıyla yeni güncelleme ile AMOLED ekranlı akıllı telefonlar için yeni bir parmak izi kilidini açma animasyonu bizlere sunuluyor. Bu noktada ilk kez dört farklı seçenek sunuluyor ve kullanıcılar Temalar uygulaması aracılığıyla bunları indirebilir.
  • Bir sonraki önemli güncelleme ise OPPO tarafından bir süredir kullanıla “Güvenli Klavye” güncellemesi oluyor. Bu klavye ile şifre girmek çok daha kolay ve güvenli hale geliyor. Şifre girmek istediğinizde değişen tuş kombinasyonları sizi karşılıyor.
  • Uygulama Kasası (Mi Yardımcısı) uygulaması da yeniden tasarlandı ve bilgilere ve özelliklere hızlı erişim sağlandı. Arayüz iOS tarzında beyaz bir arka planla yeniden tasarlandı. iOS benzeri bir şey olmasa; zaten olmazdı.
  • Hava durumu uygulaması, diğer şehirlerdeki hava durumunu kontrol etmeyi kolaylaştırmak için yeni bir arayüz ve yeni animasyonlara kavuştu.
  • Always on Display ekranında da artık daha fazla özelleştirme bizlere sunulabiliyor. Bununla birlikte görme engelli kullanıcılar için de bu alanda iyileştirmeler sunuluyor.
  • Buna ek olarak, “Kamera” ve “Galeri” de yeni filtreler bulunuyor. Telefonun markasını ve sizin de adınızı koyabildiğiniz filigran özelliğini yerleştirmek için yeni olasılıklar var.
  • Xiaomi Health’e bir kan basıncı parametresi ekleniyor.
  • “Süper duvar kağıdı” adı verilen ve herkes tarafından çok sevilen bu özellik de geliştirildi.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu