Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Telefonlarda Yüzde Yüz İndirim Yaptı (!)

Huawei Kara Cuma indirimlerinde en büyük sürprizi gerçekleştirip akıllı telefonlarda yüzde yüz indirime gitti. Peki bu işin aslı ne?

ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk cuma gününe Black Friday (Kara Cuma) denir. Bu özel gün, 1932’den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Bu kısa bilgilendirmeyi yapmak istedik, zira birçok kişi Kara Cuma’yı farklı anlamlandırmakta. Amerika için 26 Kasım Kara Cuma yaklaşıyor ve birçok üretici neredeyse tüm ürün gruplarında ciddi indirimler yapıyor. En çarpıcı indirim ise Huawei’den geldi diyebiliriz. Huawei Amerika, resmi Twitter hesabından ülkede sattığımız tüm akıllı telefonlarda yüzde yüz indirim gerçekleştirdiğini açıkladı.

Tabii bu açıklamayı tıpkı tweet’i okuyan birçok kişi ciddiye alacaktır. Fakat Huawei burada ABD hükümetine iyi bir gönderme yapıyor desek yeridir. Bildiğiniz üzere Huawei, 2019 yılından bu yana casusluk suçlaması nedeniyle ABD hükümetinin yaptırımlarına maruz kalıyor. Amerikan şirketlerinin Huawei’ye teknoloji satmaları yasak, fakat bazı özel durumlarda bu yasak esnetilebiliyor. Huawei’in bilgisayarlarda Windows işletim sistemini kullanmaya devam etmesi ya da akıllı telefonlarda 4G destekli Qualcomm işlemciler kullanması buna örnek gösterilebilir.

Huawei‘in yüzde yüz indirim açıklaması bizce indirim haftasının en güzel göndermelerinden biri oldu. Şirket, herhalde bu açıklama çok ciddiya alınmış olacak ki yeni bir paylaşım yapmak zorunda kaldı. “Evet millet, bu sadece bir şaka. Amerika’da herhangi bir ürün satamıyoruz.”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu