Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung ekran üretimi tarafında rakipsiz! Peki bu böyle gider mi?

Bugün Strategy Analytics tarafından yayınlanan bir raporda Samsung ekran üretimi tarafında hangi noktada hep birlikte gördük. Sakin ol champ…

Akıllı telefonların en dikkat ettiğimiz özelliklerinden birisi ekranları. Üreticilerin son dönemde LCD ekranlardan çok AMOLED (p-OLED, OLED) ekranlara yöneldiklerini görüyoruz. Zira AMOLED ekranların yapısından dolayı altına parmak izi sensörü eklenebilmesi oldukça önemli bir özellik oldu. Bu ekranların altına OPPO bırakın parmak izi okuma sensörünü ilk nesil Find X serisinde ışık ve yakınlık sensörlerini bile yerleştirdi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Samsung ekran üretimi tarafında en büyük üretici konumunda.

Son dönemde BOE, Tianma ve LG gibi firmaların adını duysak da Samsung bu pazarın %52‘lik kesimine tek başına hükmediyor. Strategy Analytics bugün yayınladığı raporda Samsung‘un pandemi olmasına rağmen pazardaki payını %3 arttırarak; %52 pazar payına sahip olduğunu resmen açıkladı. Bununla birlikte Samsung Display‘in 2020 ilk yarısında 9 milyar dolar gelir elde ettiği de açıklandı. İkinci sırada Huawei ve Apple tarafından desteklenen BOE geliyor.

BOE, Samsung ekran üretimini geçebilir mi?

Açıkçası bu soruya cevap vermek için gelecekten haber verebilmemiz lazım ama Apple’ın iPhone 12 modellerinde ekranları Samsung tarafında alacak olması ve LCD teknolojisinin yavaş yavaş ölmeye başlaması ile birlikte Samsung‘un önümüzdeki dönemde daha da büyüyebileceğini düşünüyoruz.

Bununla birlikte katlanabilir telefon pazarına da bugün katlanabilir ekran sağlayan tek üretici konumunda Samsung bulunuyor. Bu telefonların satışlarının artması da Samsung’un pazar payını ciddi anlamda arttıracaktır…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu