Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSony

Xperia XZ Premium Netflix HDR desteğine kavuştu

Sony’nin şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde duyurduğu üst segmen akıllı telefon Xperia XZ Premium Netflix HDR desteğine kavuştu. Snapdragon 835 işlemcisine sahip ilk telefon olan Xperia XZ Premium aynı zamanda 4K çözünürlüklü HDR desteğine sahip ekranıyla bir ilki gerçekleştirmişti.

Xperia XZ Premium Netflix HDR içerikler oynatacak

Mobil ekosistemde HDR destekli ekrana sahip telefonların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Dolasıyla sözünü ettiğimiz cihazlar için HDR içerikler bulmak pek mümkün olmuyor. Neyse ki dünyanın en popüler medya sağlayıcılarından biri olan Netflix’ten Xperia XZ Premium kullanıcılarına iyi haber geldi.

Xperia XZ Premium Netflix HDR
Xperia XZ Premium Netflix HDR

Netflix resmi sitesinde HDR içeriklere destek sunacağı telefonlar arasına Sony’nin tepe modelini de dahil etti. Şirket daha önce benzer desteği LG G6 kullanıcı için de sunuyordu. HDR10 desteğiyle birlikte içeriklerde renkler daha fazla ortaya çıkacak ve kontrast oranı daha yüksek olacak.

Piyasada bulunan telefonlar arasında ayrıca Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelleri HDR desteğine sahip. Netflix’in kısa süre içerisinde her iki telefona destek sunması bekleniyor.

Beklenen özellik Galaxy Note 9 ile gelecek

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu