Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei, Mate 60 Serisiyle Çin Pazarında Durdurulamıyor

Huawei Mate 60 serisinin Çin pazarında kısa sürede elde ettiği başarı, markayı yeniden ülkede bir numaraya taşıdı.

Çin’den gelen son pazar verileri, Huawei‘nin akıllı telefon pazarının zirvesine geri dönme yolunda emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor. Şirket, 2019 yılında başlayan yaptırımlar sonrasında akıllı telefon pazarında türbülansa girdi ve görünüşe bakılırsa Mate 60 serisiyle yeniden toparlanma başladı. Huawei Mate 60 serisi kısa süre içerisinde markayı Çin pazarında yeniden bir numaraya taşıdı.

Pazar verileri, Huawei‘nin pazar payının 2023’ün 33. ve 36. haftaları arasında %10,3’ten %17’ye yükseldiğini gösteriyor. Xiaomi, birkaç hafta önce Çin’in lider markasıydı (%18,4) ancak pazar payı bu süreçte %14’e geriledi. Huawei’nin alt markası Honor’un pazar payı da yine aynı dönemde %17,7’den %17,2’ye bir düşüş gösterdi. Huawei Mate 60 serisi hem pazara bir hareketlilik getirirken, hem de Huawei’yi ülkesinde yeniden zirveye taşıdı. Çin akıllı telefon pazarının diğer önde gelen markalarının da OPPO, vivo ve Apple olduğunu belirtelim.

Mate 60 serisinin güçlü pozisyonu 2023’ün dördüncü çeyreğinden itibaren daha da görünür hale gelecek ve markanın Çin’de pazar lideri olarak yılı güçlü bir şekilde kapatması bekleniyor.

Huawei’nin yeniden zirveyi ele geçirmesiyle birlikte Çin akıllı telefon pazarında sıralamada değişiklik yaşanacak. Öte yandan iPhone 15 serisinin satışa sunulmasıyla birlikte Apple’ın dördüncü çeyrekte ilk beşte yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan Analist Ming-Chi Kuo, Huawei’nin Huawei P serisi ve Mate serisindeki yeni amiral gemisi modellerinin 30-40 milyon adetlik bileşen siparişine sahip olduğu bilgisini paylaştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu