Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Devrim Niteliğindeki RAM Modülünü Tanıttı!

Teknoloji devi Samsung, 512GB boyutunda tek modül RAM modelini tanıtarak gündemi deprem gibi salladı. İşte gelişmenin detayları.

Geliştirdiği yeni teknolojilerle dünyanın ilgisini çekmeyi başaran Samsung, tek parça 512GB RAM modelini tanıtarak bu durumu bir kez daha tekrarladı. Samsung’un tanıttığı bu RAM modeli sektörün yeni referans noktası oldu. Gelin gelişmenin tüm detaylarına göz atalım.

Samsung Tek Parça 512GB RAM Çubuğunu Dünyaya Sundu

Şu anda RAM sektöründe lider konumda yer alan Güney Koreli teknoloji devi, DDR5 RAM teknolojisinin geliştirilmesine öncülük etmeyi sürdürüyor. Şirketin resmi YouTube hesabında paylaştığı son videoda yeni DDR5-7200MHz RAM modülü tanıtıldı. Ancak bu yeni modül inanılmaz bir boyut ile geldi.

Tek bir RAM çubuğuna 512GB boyutundaki belleği yerleştirmeyi başaran şirket, tarihe imzasını atmayı başardı. Tanıtılan bu yeni DDR5 RAM modülünde şirket, transistörler arasındaki mesafeyi DDR4 teknolojisine göre %40 daha kısaltarak verimlilik ve performansı üst düzeye getirmiş durumda. Böylece güç tüketimi düşüyor ve DDR4 belleklere göre verimlilik yoğunlukla artıyor.

Buna ek olarak “DDR5 TSV Interconnect Technology” sayesinde bellek çipleri üzerindeki hatalar neredeyse sıfıra indiriliyor. Ayrıca bu 512GB’lık RAM çubuğunda DDR4 teknolojisine göre daha iyi soğutma mekanizması kullanılıyor.

Son olarak Samsung, DDR5 teknolojisinin önceki nesle göre iki kat daha hızlı olduğunu ve 6400 Mbps’den fazla hıza sahip olduğunu da iddia ediyor.  Ancak bu 512GB RAM modülünün kurumsal düzeyde bir ürün olacağını düşünüyoruz. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu