Genel

Rusya Koronavirüs için online ilaç ve bedava internet servislerine başladı

Bugün alınan önlemler ile birlikte Rusya Koronavirüs savaşında öne geçmek için yeni kararlar aldı. Bu noktada biz çok daha ilerideyiz…

Koronavirüs hayatımızı alt üst etmeye devam ederken ülkece büyük bir teyakkuz altındayız. Tüm Avrupa ülkelerinden çok daha önceden önlem almaya başladık ve hem spor hem de eğlence hayatını virüsün dağılmasını önlemek sebebi ile durdurduk. Bunlar oldukça iyi adımlar ve bunu da karşılığını umarız alacağız. Rusya Koronavirüs için bugün oldukça önemli bir adım attı ve bizim ülkemizde de olduğu gibi online satış kanallarından yasak olan ilaç satışına geçici bir süreliğine izin verdiğini duyurdu.

Putin bu konuda kişilerin evlerine ilaç istemelerine olanak sağlayarak oldukça önemli bir işe imza attı. Bildiğiniz gibi ülkemizde de reçeteli tekrarlı kullanılan (kalp ilacı, tansiyon ilacı, insulin vb) ilaçların reçeteye gerek olmadan alınabilmesi sağlanılmıştı. Belki bu da ülkemizde kullanılabilir.

Bununla birlikte Rusya’da virüs ile mücadele kapsamında Rus Devleti İnternet kaynaklarına ücretsiz erişim sağlama ile ilgili bir düzenleme de ekletildi. Yani Rusya e-devletsitesine bağlanmak için artık internet bağlantınız olmasına ihtiyacınız yok. Bununla birlikte Putin hükümete ve Rus telekomünikasyon şirketlerine “ilaç siparişi verme, uzaktan eğitim alma, kamu hizmeti alma ve hatta film izleme imkanı için ev bilgisayarlarından sosyal açıdan önemli Rus İnternet kaynaklarına ücretsiz erişim sağlama emrinin uygulanmasını hızlandırmak için tüm rezervleri kullanma çağrısında bulundu.

Tüm dünya bu illetten kurtulmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İnsanlık bu virüsü yenecek…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu