Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Ekran Altı Kameralı iPhone Gelebilir

Apple’ın modaya uyacağı ve ekran altı kameralı iPhone modeli ile karşımıza çıkacağı söyleniyor. Peki, bu model nasıl olacak?

Android tarafında ekran altı kamera teknolojileri yaygınlaşmaya tam gaz devam ediyor. Ancak teknoloji devi Apple’ın bu konu hakkında şimdilik bir hamlesi yok. Bu ekran altı kameralı iPhone modellerinin gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Bugün bu konu hakkında ortaya oldukça ilginç bir iddia atıldı.

Bloomberg editörü Mark Gurman, Apple’ın bu yıl ekran içi parmak izi okuyuculu ve Face ID’li bir iPhone piyasaya sürmeyeceğini söyledi. Ancak şirketin gelecekte akıllı telefonlarına alt ekranlı Face ID eklemek için çalıştığını da sözlerine ekliyor.

Mark Gurman çok farklı iki senaryo olduğunu söylüyor. Bunlardan ilkinde, üst düzey iPhone modelleri ekran altı Face ID yüz tarayıcısı yer alacak. İkinci senaryoda ise ekran altı parmak izi okuyucusu yer alıyor. Gurman‘a göre Apple her iki senaryoyu da gerçekleştirebilir ve Touch ID’li sürümü daha uygun fiyata satabilir.

Bu yıl iPhone 13 serisi le birlikte çentiği küçültecek olan Apple’ın, ekran altı kamera teknolojisine 2023 yılında geçeceğini düşünüyoruz. Çünkü Apple, artık yeni teknolojileri ilk olarak sunmaktansa o teknolojinin oturmasını ve istediği seviyeye gelmesi üzerine bir politika izliyor.

Bu yılki Pro serisinde 120 Hz tazelemli OLED ekran kullanacak olan Apple, 1 TB‘a kadar dahili depolama birimi sunacak. Apple A15 yonga seti ile hız konusunda eline su döktürtmeyecek olan firma, maalesef ki hızlı şarj konusunda Android’in çok gerisinde kalacak. Apple’ın yeni canavarlarında 25W hızlı şarj kullanması bekleniyor.

Kamera konusunda ise özellikle Pro modellerinde profesyonel kamera modlarına yer verecek olan Apple, bu yıl beklentileri yine karşılayacak gibi görünüyor. Bakalım Cupertinolu teknoloji devi devrimsel özelliklerini ne zaman bizlerle buluşturacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu