Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple 5W Şarj Cihazı Nihayet Tarih Oldu!

iPhone üreticisinden beklenen hamle geldi. Apple 5W şarj cihazı geç de olsa tarih oldu. Artık bu adaptör resmi olarak satılmayacak.

Şarj konusunda rakiplerinin çok gerisinde kalan Apple, iPhone 12 serisi ile birlikte şarj adaptörlerini de kutu içeriğinden kaldırmıştı. Hızlı şarjı destekleyen iPhone’lara kullanıcılar ayrıca ücret ödeyip adaptör satın almak zorundadı. Apple 5W şarj cihazı bu sürede en çok satanlar arasında yer almıştı. Ancak bugün Mydrivers’tan gelen bilgilere göre, Apple’ın klasik 5W şarj cihazı nihayet resmi web sitesinden kaldırıldı. Yani Apple tüm stokları eritti.

Apple ayrıca eski iPhone’lar için 12W şarj cihazının kullanılabileceğini belirtiyor. Android telefon üreticileri amiral gemisi telefonlarda 100W sınırını çoktan aştı. Ancak görünüşe göre Apple şarj konusunda acele etmek istemiyor. Yenilikleri damıtarak sunan Cupertinolu firmanın 65W hızlı şarja bile çıkması 2-3 yılı bulacak gibi görünüyor.

iPhone 12 serisinden başlayarak, çevreyi koruma adına Apple’ın artık standart olarak bir şarj cihazını kutularına koymaktan vazgeçmesi kullanıcılara ekstra masraf çıkarmıştı. Klasikleşen 12W şarj adaptörü bile Türkiye’de 369 TL’den satılıyor. 30.000 TL üzeri fiyat ödeyerek satın alınan iPhone’lara bir de bu aksesuarı almak zorundasınız.

Apple 5W Şarj Cihazı

Apple’ın bu politikasından sonra Android telefon üreticileri de maalesef ki kutu içeriğinden adaptörleri çıkarmıştı. Artık adaptörler ayrı olarak satılan bir aksesuar olmaya devam edecek. Umarız Apple fiyatları düşürür ve 35W ve üzeri şarj adaptörlerini uygun fiyatlar ile satar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu