Güncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Giriş Seviyesi Intel ARC Ekran Kartı, NVIDIA’ya Göz Açtırmayacak!

Önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesini beklediğimiz uygun fiyatlı Intel ARC ekran kartı, performansı ile piyasaya korku saldı. İşte detaylar.

Şirketin giriş seviyesi olarak hazırladığı Intel ARC A380 ekran kartı, özellikleriyle piyasayı salladı. NVIDIA ile özellikle rekabet etmesini beklediğimiz ekran kartı, büyük güçler getirecek.

Giriş Seviyesi Intel ARC A380, NVIDIA GTX 1650 SUPER Performansı Sunacak!

Güvenilir ekran kartı sektörü sızıntıcısı tarafından ortaya atılan yeni bir tweet üzerinde, şirketin giriş seviyesi Intel ARC ekran kartı modelinin teknik özellikleri ve adlandırması ortaya çıktı. Görünüşe göre Intel’in ARC serisi, daha önce bildirildiği gibi A*** serisi markasını kullanacak. Her numaralandırma, belirli grafik kartının performans düzeyini tanımlayacak.

Ekran kartının özelliklerine gelirsek, Intel ARC A380, Alchemist(Xe-HPG DG2) grafik işlemcisini ve 8 Xe çekirdeği içinde 128 Yürütme birimi ve 1024 Aritmetik Mantık birimi içerecek. Bellek detaylarında ise 6 GB GDDR6 kurulumu ve 96-bit arayüz teknolojisi mevcut. Dolayısıyla, bu ekran kartında 192 GB/sn’ye kadar toplam bant genişliği ve 16 Gbps pin hızı göreceğiz.

Intel ARC Ekran Kartı

Güç tüketiminin ise 75W olması bekleniyor. Ekran kartı giriş seviyesi olduğu için ek bir güç pini gerektirmeyecek. Sızıntıda aktarıldığı gibi ve genel olarak baktığımızda, bu özellikleri taşıyan kartımızın orta seviyede olan GTX 16 ve RX 5000 ve 6000 serisine büyük rakip olacağını söyleyebiliriz.

Ray-Tracing ve Intel XeSS özelliklerine sahip olacak bu ekran kartımızın 200-250 ABD Doları civarında önerilen satış fiyatına sahip olacağı bildiriliyor. Şu an kart için bildiklerimiz bu kadar ve yeni gelişmeler için takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu