Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerNVIDIATeknoloji

NVIDIA, Ekran Kartı Krizi için Sevindirici Gelişmeleri Paylaştı!

Grafik devi NVIDIA, bütün toplulukları etkileyen ekran kartı krizi hakkında yeni değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar karşınızda.

Madencilik ve çip krizi sebebiyle dünyayı kuşatan grafik kartı krizi şiddetiyle varlığını sürdürmeye devam ediyor. Amerikan grafik devi NVIDIA, şirketin ekran kartı üretim malzemelerinin 2022’nin ikinci yarısında iyileşeceğini belirtti.

NVIDIA, 2022 Ortalarında Ekran Kartı Arzının İyileşeceğine İnanıyor

Grafik kartı kıtlığı için şirketin Finans Direktörü Colette Kress, UBS Global TMT konferansında şunları aktardı:

Şirket bir bütün olarak daha fazla tedarik sağlamaya devam etmek için uygun çalışmaları yapacak. Bu yıl boyunca, her çeyrekte sırayla büyüyerek oldukça iyi büyümeyi başardık. Ve bunu 4. çeyrek için yapmayı planlamaya devam ediyoruz.

Önümüzdeki yılın ikinci yarısına baktığımızda arz açısından daha iyi bir durumda olacağımıza inanıyoruz.

ekran kartı

Değerlendirirsek, şirketin üretimi artırmak için sarf malzemelerine odaklanıp ve üretim kapasitesi için daha uzun vadeli anlaşmalar sağlayıp ekran kartı arzını önümüzdeki yılın ikinci yarısında iyileştirmeye başlayacağını anlayabiliriz.

Ancak Kress, ekran kartı arzının talebi tam olarak karşılayabileceği bir “istikrar noktasına” ne zaman ulaşacağına dair yorumlarında bu konunun hâlâ belirsiz olduğunu aktardı. Ayrıca Kress, ekran kartı fiyatlarını düşmesi için öncelikle arzın iyileşmesi gerektiğini de vurguladı.

Sonuca varırsak NVIDIA’nın ekran kartı krizinin önümüzdeki yılın ortalarında yatışacağına inandığını anlayabiliriz. İlerleyen zamanlarda üretimin sıkıca artırılacak ve arzın talebi karşılayacağı noktaya yaklaşacağız. Yeni gelişmeler için sıkı takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu