Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Uygun Fiyatlı iPhone SE 3 Yakında Geliyor

Apple’ın uygun fiyatlı iPhone modeli olan iPhone SE 3 için sevindiren haber geldi. Yeni küçük canavar çok yakında tanıtılabilir.

Cupertinolu Apple, 2016 yılında sürpriz bir şekilde iPhone SE modeli ile karşımıza çıkmıştı. Bu modeli geçtiğimiz yıllarda güncel işlemci ile yenileyen Apple, sonrasında derin bir sessizliğe bürünmüştü. Herkes iPhone SE 3 modelini merak etmeye başlamış hatta bu serinin rafa kaldırıldığı bile düşünülmüştü. Ancak bugün gelen haberler serinin tutkunları için oldukça sevindirici.

iPhone SE 3 eski tasarıma sadık kalacak

Çinli kaynaklar, 3. nesil iPhone SE olarak isimlendirilecek olan model hakkında yeni bilgiler açıkladı. Bu verilere göre yeni model serinin bir önceki modelleri ile neredeyse aynı tasarıma sahip olacak. Yeni modelde yine ana ekran düğmesi yer alacak. Bu düğmede yine Touch ID parmak izi okuma özelliği bulunacak. 4.7 inç büyüklüğünde LCD ekran ile gelecek olan telefonun Apple A14 yonga setinden beslenmesi bekleniyor.

Kamera tarafında ise yine Apple tek kamera tercih edecek gibi görünüyor. Yazılım ile portre modu efekti oluşturması beklenen Cupertinolu firmanın ön yüzeyde yine ortalama bir kamera kullanması bekleniyor. Daha önceki sızıntılar yeni modelin tasarımsal açıdan iPhone X‘teki gibi çentikli bir yapı ile geleceğini gösteriyordu.

iPhone SE Plus

Ancak Çinli kaynaklardan gelen bu haberler serinin yeni modelini bekleyenlerin hoşuna gitmeyebilir. Eski tasarımı sevenler ise bu modele bayılacak diyebiliriz. Uygun fiyat etiketi ile satılacağını düşündüğümüz yeni modelin 2021 sonu veya en geç 2022’nin ilk çeyreğinde tanıtılıp satışa sunulması bekleniyor.

Kaynaklar ayrıca bu modele ek olarak 5.5 inç büyüklüğünde bir de Plus modelinin geleceğini söylüyor. Muhtemelen Plus modelde ikili kamera kurulumu yer alır. Plus modelin de tasarımının yine ana model gibi olacağını düşünüyoruz. Apple’ın fiyat konusunda 500 dolar bandında kalması ve 5G desteğini bu modellerine sunması gerekiyor. Aksi durumda son dönemde 5G telefon satışı konusunda yükselen Samsung ve Vivo karşısında işi iyice zorlaşacak. Amerika ve Avrupa’da uygun fiyatlı olacağını düşündüğümüz yeni model maalesef ki ülkemizde yine 6.000 TL bandında satılır…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu