Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mi Mix 4’ün nasıl görüneceği noktasında önemli ipucu!

Xiaomi Mi Mix 4 demeyi sürdürüyoruz, ancak Çinli üretici mahkemenin verdiği son karara göre artık Mix markasının ticari isim hakkını elinde bulundurmuyor. Kısa süre önce ortaya çıkan bir gelişmede telefonun Xiaomi Mix α şeklinde isimlendirileceği iddia edildi.

İsim tarafındaki belirsizliği bir tarafa bırakıp telefonun nasıl bir görünüme sahip olacağını konuşmaya başlayalım. Daha önceki Mi Mix serisi telefonlar, tanıtıldıkları her dönemde mobil dünyasına yenilikler getirmiş olup, referans modeller kabul edildiler. Özellikle çerçevesiz telefon yolunda Mi Mix serisinin önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyoruz.

Xiaomi Mi Mix 4, Mi Mix 2’den esinlenecek

Son olarak Mi Mix 3’te kızaklı bir tasarım anlayışı benimseyen Xiaomi’nin serinin bir sonraki modelinde bu tasarımdan uzaklaşacağını düşünüyoruz. Xiaomi CEO’su Lei Jun’un Weibo aracılığıyla durup dururken Mi Mix 2’nin tasarımını ve malzeme kalitesini öven paylaşımları Mi Mix4’ün Mi Mix 2’nin tasarım anlayışını izleyebileceği yönünde iddiaları beraberinde getirdi.

Xiaomi’nin tabii ki ekran altına bir ön kamera yerleştirmesini beklemiyoruz, fakat iki telefonun genel anlamda benzeyebileceğinden söz edebiliriz. Mi Mix 4’te ekran delikli ya da açılır kameralı bir tasarım anlayışının kullanılacağını tahmin ediyoruz. Ortaya çıkan bazı görüntüler kameranın Pop up (açılır) olduğunu bizlere gösterdi.

Snapdragon 855 Plus işlemcisinden güç alacak Mi Mix 4’te bizce en önemli gelişme kamera tarafında yaşanacak. Telefonda kısa süre önce tanıtılan Samsung üretimi 108 megapiksel kameranın kullanılacağı zaten onaylandı. Bu kameraya daha etkili yakınlaştırma için periskop kamera eşlik edecek. Mi Mix 4’teki bir diğer sensör ise derinlik algılama için kullanılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu