Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple yine çoşturdu! iPhone SE Plus geliyor!

Apple’ın 399 dolarlık canavarının ardından bir de Plus model tanıtacağı söyleniyor. Peki, iPhone SE Plus nasıl olacak? İşte detaylar!

Cupertinolu teknoloji üreticisi Apple, geçtiğimiz hafta uzun zamandır hakkında yazılıp çizilen iPhone SE modelini tanıtmıştı. 399 dolar fiyatı ile “Amerika’da” piyasayı kasıp kavuracak olan bu model, tüm dış basından tam not almayı başardı. Apple’ın şimdi de yine uygun yollu iPhone SE Plus modeli üreteceği iddia edilmeye başladı.

Apple’a yakınlığı ile bilinen ünlü analist Ming-Chi Kuo, firmanın yakın zaman içerisinde bu sefer büyük ekranlı ama yine uygun fiyatlı model üreteceğini açıkladı. Ming-Chi Kuo’ya göre bu model 5.5 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak. iPhone 6 Plus ile başlayan bu maceraya iPhone 8 Plus ile bir son veren Apple, yine özüne dönüş yapacak gibi görünüyor.

Ayrıca bu modelde yine çift kamera kurulumuna geçilecek gibi görünüyor. iPhone 11’deki Apple A13 yonga setinden ve 4 GB RAM‘den beslenmesini beklediğimiz bu modelde de, fiyatı uygun tutmak için LCD panel kullanılacak.

iPhone SE Plus

Fiyat tahmini olarak bu modelin 499 doları aşmayacağını düşünüyoruz. Eğer Apple, Android pazarından kullanıcı çalmak istiyorsa fiyatı 459 dolara kadar indirebilir. Türkiye’de vergisi 2.368 TL olan ve bu yüzden 5.299 TL‘ye satılan Amerikalıya göre sudan ucuz iPhone SE, maalesef ki ülkemizde başarılı olamayacak gibi görünüyor.

Bunun Plus modeli ise yükselen kurlardan dolayı iPhone 11 fiyatına satılacak gibi görünüyor. Apple’ın fiyat konusunda bu kadar mütevazi davranırken, vergiler yüzünden ülkemizde başarılı olamayacak olması içler acısı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu