GenelGündem

Vergisiz Telefonda Şartlar Belli Oldu! Bunlara Uymuyorsanız Yararlanamayacaksınız

Vergisiz telefon ve bilgisayar projesine dair şartlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki kimler yararlanabilecek?

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar projesi, kuşkusuz seçim döneminin en çok dikkat çeken vaatlerinden biriydi. Kim bilir belki de pek çok genç ucuz iPhone umuduyla oy verdi. Ancak işler pek de beklendiği gibi olmadı ve sadece 9.500 TL ve altındaki modellerin vergisiz alınabileceği ortaya çıktı. Şimdi ise bu projenin tüm şartları belli oldu. Peki vergisiz telefon almak isteyen öğrenciler nasıl ve nereye başvuru yapacak? İşte ayrıntılar…

Aslına üniversite öğrencilerinin vergisiz telefon almasını sağlayacak projenin pek çok detayı biliniyordu. Ancak gerekli tebliğ, bugün nihayet Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylelikle şartlar ve kurallar da kesinleşmiş oldu. Buna göre aranan ilk koşul yaş ve eğitim statüsü. 26 yaşından gün almamış, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı  olan ve örgün öğretim programlarına kayıtlı olmak zorunlu olacak. Yani hayır, açık öğretimdeki kaydınız işe yaramayacak.

Galaxy A34 indirim vergisiz

Bir diğer mesele ise taban fiyat ve cihazın durumu. Aslında 9.500 TL üst limit halihazırda bildiğimiz bir detaydı. Ancak karar, faturası olsa da ikinci el telefonların da kabul edilmeyeceğini gösterdi. Satın aldığınız telefon için mutlaka e-faturaya sahip olmalısınız. Ayrıca bu fatura vergisiz telefon için başvuran öğrencinin adına ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile düzenlenmiş olmalı.

Telefon Vergi İadesi Nasıl Alınır?

Gelelim en çok merak edilen soruya. Diyelim ki şartlara uygun bir öğrenci olarak değeri 9.500 TL’yi geçmeyen telefon aldınız. Telefon vergi iadesini nasıl alacaksınız? Bunun için ilk olarak yapmanız gereken şey buraya tıklayarak Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden başvuru yapmak. Başvuru kimlik doğrulaması yapılarak yapılacaktır. Ayrıca, aşağıdaki bilgiler ve belgeler sisteme girilmesi zorunludur:

  • Kimlik bilgileri (TC kimlik numarası, ad-soyad, doğum tarihi, cinsiyet, adres, telefon numarası)
  • Fatura bilgileri (fatura numarası, fatura tarihi, cihaz cinsi, cihaz fiyatı)
  • Satıcı bilgileri (satıcının adı, satıcının vergi kimlik numarası veya TC kimlik numarası)
  • Kendi adına kayıtlı telefon numarası
  • IBAN numarası
  • Mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarası

Ne yazık ki yukarıdaki şartlardan herhangi birinin uymaması durumunda vergisiz telefon başvurusu reddedilecek. Başvuru kabul edildiği takdirde, mobil telefon cihazının nihai satış bedelinin yüzde 44,44’ü, bilgisayar cihazının nihai satış bedelinin yüzde 16,66’sı oranında hesaplanan teknolojik cihaz desteği tutarı, öğrencinin bildirmiş olduğu IBAN numarasıyla hesabına aktarılacak.

Galaxy A34 Son İndirim ile Birlikte Vergisiz Alınabilecek, Bu Fırsat Kaçmaz

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu